tisdag 20 oktober 2009

Sjumilasteg för ekumeniken i sikte

Många har redan skrivit om det, så jag hänvisar enbart till Dantes nyheter, som ger en heltäckande och grundlig genomgång av turerna kring Kyrkans arbete för att välkomna de anglikaner som nu önskar komma hem!

Detta är helt fantastiskt! Låt oss be för lika stora under när det gäller våra ortodoxa syskon!

Allt gott!

6 kommentarer:

Den Förlorade Sonen sa...

Vilken faderlig omsorg påven visar, det är helt fantastiskt.
Deo gratias!

Teija sa...

Jag blev också väldigt glad när jag läste det här. Det visar att bara det finns en god vilja ordnar sig allt. Vilken lycka det måste vara för dessa anglikaner men säkert också en sorg över att inte kunna stanna i sin egen kyrka.

Anonym sa...

Vi får ta det lugnt.
Det kommer ta tid innan det händer något. Finns fortfarande massor av problem att lösa, som tex. vad hander med alla kyrkobyggnader? Ska församlingarna hyra in sig i sina gamla kyrkor nu? Har katolikskräcken verkligen släppt hos alla? Jag tvivlar på det, tyvärr.

Jag vet själv hur svårt det varit för mig att ta steget. Fast nu har kyrkoherden sagt att utträdesbrevet ska skickas till mig i veckan. :)

Så snart är alla hinder på min väg tillbaka till moderkyrkan borta.

Mvh
Tobias J.

Johan S. sa...

Grattis Tobias! :-)
Låt oss veta när du är i hamn!

Anonym sa...

Anser inte de ortodoxa att det är katolikerna som ska komma hem till dem? Jag funderar också på att konvertera. Kan du ge några argument för varför man ska välja Rom och inte Konstantinopel, om du förstår vad jag menar?

Anonym sa...

Anonym
Om du frågar mig om några argument så vet jag inte om jag vill ge dig några.
Undersök saken istället.
Om du bor i Stkhlm så finns det bra kurser både i Katolska och Ortodoxa Kyrkan.

Men för mig är det nog bara så enkelt att jag trivs i den katolska kulturen, gärna står under Biskop Anders ledning och ser kyrkans struktur och Påveämbetet som en garant för att den sanna tron.

Men i grund och botten ser jag den ortodoxa kyrkan som likvärdig på så gott som alla plan, förutom att de är mer nationellt präglade (rysk, grek etc etc).

Fast, oj då, nu gav jag visst några argument iaf. ;)

-Tobias J.