fredag 22 oktober 2010

Dialog med tokprotestanter?

Favorit i repris...

3 kommentarer:

adamD sa...

Sett flera klipp av The Vortex med Michael Voris och tycker att han framstår lite som en arrogant översittare. Han är väldigt skicklig retoriker och lyckas på sofistiskt vis göra sina resonemang logiskt hållbara. Jag kommer dock att tänka på 1 Kor 1:20 "Var är de visa? Var är de skriftlärda? Var är den här världens ordvrängare? Har inte Gud gjort den här världens visdom till dårskap?"
Var de är? Här tycker jag iaf att en av dem verkar vara...

Anders Gunnarsson sa...

Voris kanske inte är världens främste och störste diplomat, men kunnig.

Efter några månaders debatt med tokkonservativa protestAndar, kan jag tyvärr hålla med Michael! Vill du fullständigt kasta bort din tid, ta och sök dialog om katolicism med tokprotestanter. ;-)

Inte ens frågorna är rätt ställda. Och inte ett vettigt svar kan man få. Kanhända jag också fått en släng av översitteri, men jag bjuder på den frisparken... :-)

hilaron sa...

Att man ibland måste ta till skarpa ordalag och inte i en falsk ödmjukhet sitta inne med något viktigt är ju något vi borde veta. Därför är det inte konstigt om vi kommer framstå som arroganta när vi framför sanningen, exempelvis om nödvändigheten för icke-katoliker att konvertera eller för icke-döpta att låta döpa sig i den Treenige Gudens namn. Osv.

Med det sagt så kan jag faktiskt hålla med om att herr Voris, som jag har respekt för, kan tendera att använda detta i övermått, nästan till den punkt där den andra sidan av mildhet utesluts. Men The Vortex är ju i och för sig bara en liten del av RealCatholicTV och i de andra så är det inte alls samma ton, The Vortex "profil" är väl just att vara lite av en "sound-bite" på några minuter.

Sen skulle jag inte lita blint på något av vad han säger. På sistone har jag blivit allt mer skeptisk till delar av innehållet, främst det politiska innehållet.

Allt gott!
David