torsdag 28 oktober 2010

Varför finns vi!

Varför finns vi katoliker?

A.) För att den "sanna kyrkan" förföll! Och avfallet är så starkt, så att det höll de flesta kvar i 2000 år!

B.) För att kristendomen är för svag och hedenRomen och makten besegrade de "sanna kristna". Men vart blev de sanna kristna av och vart fanns hedendomen och kejsaren sen, de verkar blivit försvagade av något?

C.) För att den "sanna kyrkan" ska kunna ha objekt att frälsa. Kan man inte då börja med hedningarna i asien och annorstädes... Måste man börja med prosetelytismen i katolicismen?

D.) För att se vilka som är "sant kristna"; alltså de som inte allierar sig med oss i ekumenism och annat hemskt! Varför finns då Joh 17; 1 Kor 1:10ff och Ef 4, är de provokationer för den sanna splittringsnätverkskyrkan?

E.) För att "de sanna kristna" skulle få ha ett lättfångat objekt att hata och förtala och visa hur obiblisk man kan bli! Konstigt att det då kommer konvertiter från "de sant kristna" som verkar vara mer bildade än de lättfångna...

Eller

F.) som i "För att Gud inte övergett det ena, heliga, katolska och apostoliska skepp som sjösattes genom Petri båt ca år 30...".

Fast riktigt kristna måste de vara som läser Skriften (på grundspråket) och tolkar sedan som de vill och bara tror på att tron frälser. Tror man något mer; "än bara tron", så hamnar den personen i helvetet...

Ibland undrar man, när man slåss med väderkvarnarna i cyberrymden... ;-)
Det troliga eller det absurt roliga och otroliga? Det är bara T och O som skiljer! T o logi, (te & logi) är enkelt. på frukten känner man trädet. Vem startade skolor, sjukhus och brydde sig om fattiga. Vem dedikerar sitt liv till att försvara det som andra skiter i (t.ex. abortfrågan). Varför är vi så illa omtyckta? Ja, ve er som alla talar väl om (SveK); det vore bättre...

13 kommentarer:

Den Förlorade Sonen sa...

Gud skapade oss för att lära känna, älska och tjäna honom och så bli lyckliga med honom i all evighet.

Därför finns vi till.

Tål att upprepas.

Den Förlorade Sonen sa...

Men det var kanske inte det du frågade efter?

Teija sa...

Även om det inte var det som efterfrågades var det bra att du påminde om det! Man ska träda upp i tid och otid...

Unknown sa...

privilegium

Margalit sa...

Ja det skulle jag vilja veta. Varför skapade Gud människan?

Elin sa...

Sv; Det är svårt att bli lite smått irriterad av människor som du, som är så inskränkta i sin egen tro att de inte kan respektera andras. Jag har gjort mitt val och dina kommentarer som egentligen bara verkar bygga på okunskap är ingenting som kommer påverka det. :)

hilaron sa...

@Elin: Men vad händer om du gjort fel val? Hur kan du vara säker på att dina egna funderingar leder dig rätt? Skulle du göra så om det gällde vetenskap? Fundera ihop på egen hand hur en molekyl är uppbyggd utan referens till auktoritet? Jag tror inte det, och när det gäller vårt eviga liv är det ju så mycket viktigare att vi kommer rätt, det är ju en fråga om hur vår evighet ser ut: evig glädje eller evig plåga. Och varför ska vi då respektera en tro som leder människor till fel ställe? Givetvis ska vi respektera och älska den som tror så, men det betyder inte att vi ska respektera falsk tro. Borde vi inte söka Sanningen och när vi funnit den hålla oss till Honom och ingen annan avgudabild (se första budet)...

Allt gott!

Anders Gunnarsson sa...

Elin

Nu handlade detta inlägg om hur inskränkta andra ser på katolicismen. Jag är faktiskt helt chockad över den mängd av okunskap som figurerar där ute. Hur kan någon så lättvindligt avförda världens äldsta och största livsåskådningsgrupp (KK). Jag har familj och vänner som inte tillhör KK. Det respekterar jag. Det jag inte respekterar är de fullständigt undermåliga skäl till detta avståndstagandet... Ibland skämms jag i deras ställe, ibland får man bara söka visa - med kluriga frågor - en djupare förståelse. Mest av allt borde vi B så att de får C! En bedjande kyrklighet kan inget stoppa (jmf Apg)...

hilaron sa...

Eller som den helige Josemaria Escriva sa i Vägen:

"En viss stridsvan gudsman resonerade på följande sätt: ”Säger du att jag inte ger efter? Självfallet, för jag är övertygad om sanningen i mitt ideal. Du är däremot mycket kompromissvillig. Tror du att två plus två är tre och en halv? Inte? Ger du inte efter i denna obetydliga fråga ens av vänskap? Det beror på att du den här gången är övertygad om att ditt påstående är sant och därigenom har du gått över på min sida”"

Teija sa...

@Margalit: http://katolskmamma.blogspot.com/2010/11/varfor-har-gud-skapat-oss.html

Tyckte det skulle bli en för lång kommentar så jag skrev ett inlägg på min blogg i stället...

Elin sa...

Till er som har skrivit till mig: Nu är det så att min kommentar i detta inlägg inte har något som helst att göra med själva inlägget. Det är därför jag har skrivit "sv" framför kommentar som står för "svar". Anders hade skrivit en kommentar i min blogg som jag svarade på här.

Hilaron, jag tänker inte svara ingående på din kommentar om "falsk tro", varför är nog ganska självklart om du tänker efter lite.

hilaron sa...

Elin: Nej, det tycks mig inte alls självklart. Varför är det fel att tala om "falsk tro"? Lärde inte Muhammed att de som levde i falska religioner skulle omvändas till islam? Han menade ju att vi kristna var avgudadyrkare eftersom vi tillber Jesus Kristus och därför hädar Gud. Det finns en inneboende motsättning mellan sådana utsagor. Du menar, om du nu är trogen islam, att jag är en hädare och avgudadyrkare medan jag hävdar att du inte erkänner den sanne, levande Guden som inkarnerats i Jesus Kristus. Jesus kan väl inte både vara den inkarnerade Gudsmänniskan och "bara en människa"? Allvarligt talat, jag tror att den största filosofiska bristen i det moderna samhället är oförståelsen av Aristoteles lag om det uteslutna tredje...

Allt gott!
David

Anders Gunnarsson sa...

Elin

Jag såg inte att du sökte svara mig på min kommentar på din sida. Men det jag först eftersökte var skäl till varför du blev muslim. Jag kan respektera ditt val, men jag förstår det inte. Tydligen vill du inte bli förståd. ;-)