torsdag 20 december 2007

Julförberedelse

I brist på tid har det under en rätt lång tid varit både få inlägg och få kommentarer från min sida.

Jag kommer nu börja förbereda mig inför julen och kommer därför inte skriva mycket mer under den tid som är kvar till jul, trots att tiden nu börjar rinna till. Jag kommer dock läsa era kommentarer. Även om jag inte alltid svarar (eller det tar lång tid) så är ni inte bortglömda...

Jag känner ett stort behov av att ta adventstemat ad nota och faktiskt ägna, åtminstone, dessa sista dagar åt att förbereda mig för julen. Den tenderar annars att enbart bli ännu ett prestationskrav, inte minst från de 4 äldre barnen som redan har STOOOORA förväntningar på både det ena och det andra...

Jag vill också tacka för det IRL-julkortet som damp ner från familjen Stenberg. Vi som sällan lyckas få iväg några julkort alls, eller i bästa fall som ett mail efter midnattsmässan på julnatten, blev väldigt rörda över denna omtanke!

Jag vill avsluta detta inlägg med att önska alla läsare en fortsatt välsignad adventstid, samt en God Jul när det blir dags!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle vara kul att få höra lite mer om hur man förbereder sig inför julen i en katolsk familj. Är det 40 dagars fasta som gäller eller är det bara att dekorera granen? :)

Trevlig julhelg!

Helena sa...

Johan,
Om du bara aaaaaanar ;) Jag som mamma älskar att baka speciella honungskakor, fruktkakor och annat gott så fastan blir väl att alla får gå och drägla efter julmaten här hemma.
Vi skall faktiskt försöka be mer, koncentrera oss på vad som faktiskt hände genom läsningarna i tidegärden (läsningsgudtjänsterna brukar ha med vackra predikningar/utläggningar). Jag skall försöka vara mer avhållsam i maten de här sista dagarna. Advent är faktiskt en fastetid, om än med en glad anstrykan.
Vi läser ur Bibeln för barnen om vad som hände vid julen och pysslar massor tillsammans. Det är nog barnens favorittid :)
Sedan går vi så ofta i mässan som vi kan. Midnattsmässan här ute börjar klockan 23:00 i år, så det blir verkligen midnatt.

Även jag tackar för kortet! Det var verkligen länge sedan vi var så duktiga. Lyckade få iväg brev till min syster idag... Bättre sent än aldrig heter det :)

Därför tystnar även jag inför julen. Om inte annat för att det är alldeles för mycket att göra när man har fem julgalna barn som är så upptagna av sin egen spänning att de studsar runt runt i huset hela dagarna.

I övrigt så firar vi på juldagen, så julafton är för vår del Pyntdagen.

God Jul igen (skrev en hälsning på din blogg oxå)

Anonym sa...

God Jul Tuve till dig och din familj!

Anonym sa...

En fortsatt välsignad adventstid till dig och en god jul...Hosanna

Z sa...

Tuve & familj

ha en mysig och fridfull jul med Fridsfursten :) :)

RUDIE sa...

God jul til Tuve og Helena!

Anonym sa...

God Jul!

hälsar Haggaj med fru!

Ovegutten sa...

hei hei tuva, antar det er dette som er bloggen din? :)

Ovegutten sa...

hei hei. ville bare kikke litt på din blogg også:)

Tuve sa...

Undrande
Välkommen och känn dig som hemma ;)

Allt gott!

Ovegutten sa...

tusen takk for det. jeg har mye jeg lurer på innenfor katolismen, som kanskje du etterhvert vil få spørsmål om. Det er kanskje ting som passer seg bedre her eller på en mail til deg;) vi får se om jeg klarer å formulere meg, og hva jeg skal tørre å spørre om...

Anonym sa...

Från hela mitt hjärta önskas en riktigt god jul till er alla! Du är genuin, och det värdesätter jag!

Andréas "Andy" Glandberger m fru & 4 barn...

Tuve sa...

Undrande
Du är välkommen att skriva frågor i mail eller i kommentarer. Skriver du kommentarer kan andra få möjlighet att också ge sin syn, ungefär som på Aletheia.

Allt gott!