onsdag 19 september 2007

Fler frågetecken att räta ut?

Hittade denna sida som tycks full till bredden med medvetna(?) och/eller omedvetna missförstånd och lögner om RKK. Men där finns nog med frågor att försöka besvara för en lång tid framöver :)

Får se om någon orkar åta sig denna mastodontuppgift? Jag har redan ett par intressanta frågor som jag kommer prioritera. Dessa gäller mariadogmerna, helgonen och relikerna. Men först och främst skall jag försöka reda ut skärselden och avlaten.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Urghk...
Det är så att man mår illa...
JAg har aldig mött så många korkade saker skrivna om katolska kyrkan... Tur för dem att det inte gick att kommentera... ;-)

Anonym sa...

En sak till...
Ibland får jag som katolik en sådan lust att ge igen med samma mynt... men, jag tänker inte sänka mig till den nivån.

Jag tror inte att det går att föra en dialog med sådana halvgalningar.

De har redan bestämt sig:
är du katolik är du bestämd till helvetet. Där har han (Bertil Lundberg) redan väldigt bestämt placerat Padre Pio...

Tuve sa...

Anonym
Stackars Padre! Vi får väl be honom be för Bertil från sin högt uppsatta plats i himmelen :)

Visst finns det en och annan fakta insprängd mellan lögnerna, det går inte att förneka. Men som någon, minns inte vem, definierade en lögn: En lögn består ofta till 90 % sanning, men de övriga 10 % förvränger sanningen till oigenkännelighet!

Med den definitionen får nog Bertils sammanställningar anses vara uteslutande lögner...

Men som du säger så är nog inte Bertil intresserad av dialog... Han tycks mer intressera sig för smutskastning. Men han är välkommen hit den dagen han får lust att föra en dialog :)

Allt gott!

Tobias Struck sa...

Spännande. När du är färdig, så får du gärna göra en bedömning av min nya religion...

Z sa...

Tobias Struck spammar en massa filosofi/religion-bloggar idag.....
Själv har jag spammat modebloggar, skäms på mig ;)

Anonym sa...

Anonym:
'
Jag har inte fördjupat mig i Bertils privata åsikter om KK men en av sidorna är faktiskt till större del enbart fakta:
http://www.tidenstecken.se/kkvillo.htm
'
Överblicken över när olika dogmer och "traditioner" kom till, med undantag av lite av Bertils egna kommentarer.
'
Denna sida (se länk) går helt klart att diskutera. Jag har gjort några väl valda utdrag under Tuves tidigare blogg "Kommer alla Pingstvänner till helvetet".
'
Utdraget visar att större delen av Katolska kyrkans så högt aktade 'tradition' kom till långt efter den första församlingen bildades i Apostlagärningarna och kanske ger lite ljus över varför så många icke-katoliker har svårt att smälta er "tradition".
'
Att avfärda Bertils sida med "JAg har aldig mött så många korkade saker skrivna om katolska kyrkan... " räcker inte riktigt hela vägen fram.
'
Till sist handlar det om 'kärleken till sanningen' och ditt o mitt intresse av detsamma.
'
F.ö. finner jag det svårt att diskutera många av dessa frågor med t.e.x. Tuve som är en genuint troende, Gudsfruktande man. D.v.s. jag har STARKA åsikter mot mycket av er tradition och lära men inget personligt emot någon av er katoliker 'på gräsrotsnivå'.
'
Jag har ingen andledning att tro att vi inte möts i himlen (om inte innan dess) även om ni tar omvägen via skärselden och jag går direkt dit ;-)
'
Hur som helst, länken jag angav är underlag för diskussion, oavsett Bertils egna åsikter...
'
mvh
Daniel

Anonym sa...

Vi börjar få ett ganska stort bibliotek med mer eller mindre ärliga frågor från mer eller mindre sökande pingstvänner och svar på dessa frågor från kunniga och tålmodiga katoliker.

Snart skulle vi kunna sammanställa allt detta i en bok: "Katolicism for dummies", eller "Katolicism för pingstvänner" el likn. Lite synd att allt detta bara försvinner långt ner i bloggarkiven.

Alternativt en wiki här på webben.