måndag 22 november 2010

Frihet som bojor!

Tolerans och frihet är fina ord.

Kan de toleranta bli överliberala?
Kan de frihetstörstande göra friheten till en boja runt foten (som Lundell sjunger).

Självklart! I vårt samhälle är tolerans och frihet väldigt positivt laddade. Men i toleransens namn ska religiös påverkan på barn förhindras och friheten att få göra vad vi vill påverkar t.o.m. vår syn på p-piller, kondom och abort.


En modern svensk tror på tolerans för alla, utom de som tror att det finns sanning. Mot dem kan vi visa värsta hatet och förfölja tills döden skiljer oss åt. De ska frysas ute och dop ska förbjudas (på de oskyldiga barnen) och friskoler förbjudas!

En modern svensk tror att människan är fri att göra vad som faller henne in och fri att falla för varje inre impuls, hur låg eller stark den än må vara, så länge du inte skadar någon annan, med din egen definition på skador. Ha inte ha mer än en partner samtidigt, om du inte själv vill förstås. Och känn ALDRIG skuldkänslor; inte ens vid dråp, vilket är lämpligt om det a) hindrar din karriär och b) känns bra!

En modern svensk får inte vittna om sanning, i alla fall inte så att det stör någon annans tro. Alla måste finna sin egna sanning, Verkligheten, Historien och Universum kommer sedan att anpassa sig. Det finns ingen absolut sanning, utom Sanningen att det inte finns någon absolut sanning! Eller i a f kan vi inte veta om någon sådan sanning. Det enda vi kan veta är att vi aldrig kan veta om Sanningen! Detta tror vi är sannerligen sant!

Ära vare Farbror Staten, likriktningsskolan och betonglassarettet, såsom det var i folkhemmet, nyss var och i socialismens eviga evighet!

1 kommentar:

Den Förlorade Sonen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.