onsdag 2 mars 2011

En fd småpåves bekännelser

Detta är inlägg 666 på denna blogg (bara så ni vet det, räkna gärna själva :-) )!

Jag har en tendens till att vara överdrastisk (och överironisk). Ibland trampar jag säkert någon på tårna i onödan. I fallet med Christian och "titlar, gjorde jag ett övertramp; och jag har ändrat förra inlägget.

Jag har bekännt min synd (i Kyrkan) och strävar vidare.

Så från djupet av mitt hjärta: förlåt! Jag är inte perfekt och hamnar ibland fel. Det är tyvärr en sak som jag gjort rätt ofta. Förhoppningsvis kan jag bli klokare och får större vishet med åren! För en gång i tiden var jag en rätt stursk småpåve. Jag visste minsann var KK tolkade fel. Jag hade koll på mariologin och helgonens roll. jAG tolkade skriften rätt bra, kanske inte perfekt, men rätt nära. Kyrie eleison!

Idag kan man småle åt min attityd då. Idag strävar jag vidare! Imorgon är en helt ny dag!

7 kommentarer:

Katarina sa...

Annorzzz, för att vara en "småpåve" räcker det inte med att vara extrem-protestant. Man ska ha ett ganska stort inflytande också inom sin lilla gren av protestantismen. Hade du det? =)

Katarina sa...

Det är bra att kunna erkänna sina brister =) Likaväl som sina förtjänster. Det är det långtifrån alla som klarar av. Åtminstone inte på internet.

Anders Gunnarsson sa...

Katarina

Jag hade inget större inflytande i varken ELM, EFK eller SvK! Högsta titlen var väl "alphagruppsledare" och "söndagskolelärare".

Jag satt dock med i några beslutsfattande organ. Vilka nämner jag inte (de kanske idag inte vill kännas vid mig :-) )!

Småpåve var jag ändå; i tanken och i hjärtat. jAG kunde minsann hur skriften skulle tolkas. Idag inser jag att jag inte ens börjat nybörjarkusen! Men jag får kanske en evighet på mig (hoppas jag)!

Allt gott

Christian sa...

Inga problem jag har vänjt mig... :-)

Nädå ursäkten accepteras, givetvis

hilaron sa...

All heder Anders! Vi är alla syndare, i behov av Guds nåd. Vi får tacka Honom för att Han ger oss nåden i den heliga Botens sakrament. Det krävs mod att bekänna sig som syndare.

"Min själ prisar Herrens storhet,
min Ande jublar över Gud min frälsare!" som Vår Saliga Moder Maria utbrast till Herrens lovprisning!

Anders Gunnarsson sa...

Det är faktiskt inte 666 inlägg publicerade! Utan vissa inlägg (av Tuve) har tydligen inte publicerats. Men på redigeringssidan står dett 666 om någon matematiskt underbarn undrar... :-)

Anders Gunnarsson sa...

Christian

Ännu har du inte på din hemsida eller någon annanstans (vad jag kan se) besvarat den grundläggande frågan: Vem/vad gör en tolkning rimlig om det finns två motstridiga (som mellan dig och Luther angående Marias ständiga jungfrulighet)...

Väntar...