fredag 4 mars 2011

SvK anställer imam

Nu är religionssynkretismen här. Äntligen slipper vi onödiga religionskonflikter. SvK går före och anställer en muslimsk Imam. Där hade en gräns för mig passerats. Du kan söka upp din församling för utträde här (sök din församling på länken). Begär utträde före 2 Nov (vill ni göra lightvarianter, går ni ur 1 Nov och går in efter att skatteplikten registrerats, så slipper ni ge pengar till eländet)!

Allt gott

16 kommentarer:

hilaron sa...

Ja, om inte detta får folk att lämna det sjunkande skeppet undrar jag vad som ska göra det. Min hustru blev helt förstummad igår när jag visade henne det hela... Men minns att liknande saker förekommer på sina håll i Kyrkan, t.ex. har hinduiska avgudadyrkare tillåtits att tillbe sina demoner och offra till dem på Fatimasanktuariets altare... Om det inte får en att undra över hur läget är i dagens Kyrka så vet jag inte vad som ska göra det.

Oremus pro Pontifice!
Oremus pro Ecclesia!

Må vi åter hitta tillbaka till den antika disciplinen och sluta upp med förvirrande och ambivalent tal... En falsk religion är en falsk religion är en falsk religion och det finns ingen frälsning i dem. Om någon som är utanför Kyrkan blir frälst, så är det trots sitt utanförskap, inte på grund av det...

Allt gott!

hilaron sa...

(Kvalifikation: "någon som är utanför Kyrkan" ska såklart läsas "någon som är formellt utanför Kyrkan", eftersom "Extra Ecclesiam nulla salus".)

Anders Gunnarsson sa...

Hilaron

När skedde de hinduiska offren?

hilaron sa...

5 maj 2004.

hilaron sa...

Det anordnades gottgörelsepilgrimsvandringar dit av bl.a. SSPX efteråt. Och det behövs fortfarande! Det gör ont i själen att bara tänka på det.

Skillnaden mot Svk är ju att detta inte har något stöd i den katolska Läran och med rätta fördöms utifrån Hennes lära (även om hierarkin inte uttalat sig), medan Svk helt har omfamnat religionspluralismens och gnosticismens vansinne...

Anders Gunnarsson sa...

Hilaron

De länkar jag hittade var indignerade SSPX:s länkar och "fatima network":s länkar.

Jag har väldigt svårt att bedömma trovärdigheten i detta. Finns det något svar från officiellt håll?

Rätt många av sådana här anklagelser kan ju förklaras rätt rimligt (påvens kyss, hinduvälsignelser, Assisisamlingar o s v)!

Jag är alltså för dåligt insatt för att fördömma handlandet. Det är f ö inte min uppgift. :-)

hilaron sa...

Anders: Jo, det är din sak att fördöma detta handlande och att göra gottgörelse. Det är väl klart att man ska bli indignerad! Blev du inte indignerad av det du skrev i inlägget? Varför ska du då inte bli indignerad över det som beskrivs. Hela händelsen är videofilmad och finns att få tag på på Fatima Network. Det utgör inte ett problem för Kyrkans ofelbarhet att sådant har försigått.

Vad menar du med "förklaras rätt rimligt"? Är det försvarbart att kyssa Koranen, ta emot hinduvälsignelser eller be med avgudadyrkare eller ens "bredvid" eller att uppmana dem att be till avgudar? Hade någon trogen katolik innan Andra Vatikankonciliet ens tvekat att fördöma sådana saker? Och till och med detta koncilium fördömer ju sådant!

Allt gott!
David

Simon sa...

Jag håller med hilaron i detta. Det finns inga rimligheter i att kyssa koranen eller be med avgudadyrkare. Det är fruktansvärt. Och ifall Assisi III kommer bli lika illa som tidigare kommer vi måste göra mycket gottgörelse.

Vi måste vara beredda att se fel och brister i vår egna Kyrka ifall vi ska kritisera andra samfund.

Anders Gunnarsson sa...

hilaron

Här är vi uppenbarligen inte överens. Jag tror du kan förstå påvens handlande i de situationerna han var i. Det lyser lite väl mycket SSPX-traditionalism i det du för fram.

Jag respekterar din åsikt, men jag delar den inte.

Finns det någon som gett en bra respons på fatima-händelsen; annars lämnar jag med glädje denna OT-tråd!

Allt gott

Anders Gunnarsson sa...

Simon

Jag gör ett nytt inlägg i ämnet, så slipper vi den diskussionen här...

Allt gott

hilaron sa...

Anders: Det är en milsvid skillnad mellan att förstå och att försvara. Jag kan aldrig försvara dessa handlingar även om jag kan förstå dem. Du vet sedan innan att jag är traditionalist men att jag inte går till SSPX för sakramenten... Varför ska det vara ett argument? Oavsett vilket bör man ju se om sitt eget hus först. Om man tycker det är oproblematiskt med ovan nämnda saker luktar det bara hyckleri att kritisera Svk för samma saker...

Anders Gunnarsson sa...

Hilaron

Jag gjorde en ny länk.

Jag förstår ditt resonemang, men delar inte dina slutsatser och kanske inte heller all din kyrkokritik (men visst finns det förfall i modern katolicism också...)

Allt gott

Katarina sa...

Svenska Kyrkan av idag är mera att betrakta som en New Age-rörelse än som en kristen kyrka, tycker jag.

Därför är det inte förvånande egentligen att de anställt en imam. Men det är ändå ett gott skäl till att lämna SvK åt sitt öde. Många tycks ha varit av den uppfattningen också, om man läser kommentarerna till händelsen på Svenska Kyrkans Tidnings hemsida.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anders Gunnarsson sa...

Kraxpelax

?!?

Vad menade du och var inte detta OT!

Tuve sa...

Kraxepelax
Du har ditt eget forum där du kan propagera för din hjärtefrågor. Vill du delta i diskussionerna är du välkommen men om du bara utnyttjar denna blogg som en reklampelare så kommer dina kommentarer att tas bort!

Allt gott!