onsdag 3 oktober 2007

Medjugorje, sent ute...

Jag har missat att lägga ut september månads Medjugorje-meddelande. Här kommer det:
Message of September 25, 2007

"Dear children! Also today I call all of you for your hearts to blaze with more ardent love for the Crucified, and do not forget that, out of love for you, He gave His life so that you may be saved. Little children, meditate and pray that your heart may be open to God’s love. Thank you for having responded to my call."

4 kommentarer:

Z sa...

Medugorje, där har man varit :)

Men jag får svårt att stämma med i kören helt, för t ex har jag hört att Jungfru Maria skulle ha sagt att barnen inte behövde be för sig själva, för det sköter hon, utan att de bara skulle be för andra. Låter skumt, men ok, kanske är det jag som inte hänger med.

Och se'n det där med "Jag kommer som en tjuv om natten" som Jesus säger....
Medugorje-ungdomarna ska visst få se ett tecken precis före Domedagen....hmmmm....hur kommer det sig?

Kan dock bero på missuppfattningar, jag säger inte att jag vet bättre än Madonnan :)

Tuve sa...

Z
Vad kul! JAg skulle också vilja åka dit. Vi har vänner som har ett hus i Kroatien, inte så långt från Medjugorje, har funderat på att åka dit när vi får lite pengar över någon gång...

Jag vet inte om Medjugorje är autentiskt eller ej. Dock tycker jag budskapen (alla jag tagit del av i alla fall) är mycket tankeväckande.

Är du säker på att det är "Domedagen" som avsetts? I Garabandal talas det om en varning och ett mirakel som skall inträffa innan den yttersta tiden. Liknande talas det om i Faustinas uppenbarelser, om jag förstod hennes anteckningar rätt. Det skulle ju kunna vara samma varning eller mirakel som även åsyftas i Medjugorje?

Z sa...

Jo, ont om pengar är ett gissel. Det var vår bröllopsresa förra året, precis en vecka i Kroatien, tack vare presentpengar från föräldrar och körsångarvännerna, en enda dag i Bosniens Medugorje. Fint, varmt etc

Garabandal, ursäkta den försiktiga frågan, men är det godkänt av Vatikanen ännu? Jag har själv aldrig hört om profetian, slog just upp namnet på google.

Ungdomarna i Medugorje ska visst se ett tecken på berget en vecka före....jag vet inte vad.....

Jag blir smått förundrad över att ingen av Medugorje-ungdomarna har blivit nunna/munk. Jag vet, jag har konstiga kriterier för mig, men det känns också lite som en varningsflagga.....

Men jag kan tänka mig att Gud förbarmat sig över oss efter Jungfru Marias intensiva förböner, och att Han kanske lindrat "En tjuv om natten"-händelsen.

Tuve sa...

Z
Härligt med bröllopsresa i kroatien. Vi funderar som sagt på att åka ner dit någon gång... Kanske nästa år, då vi firar 10-årsjubileum. Åka till San Rotondo, Pietrelcina, Rom, Assisi etc och sedan upp till Kroatien och vidare till Medjugorje. Men då får Gud visa att han vill det genom att låta det regna lite pengar som gör det möjligt!

Garabandal är inte godkänt, kyrkan har inte tagit ställning än. Men personligen finner jag den uppenbarelsen trovärdig.
Medjugorje är inte heller godkänt (det pågår ju än...).

Ja, det där med kallelser är märkligt. Inte heller "barnen" i Garabandal har gått i kloster, de är alla gifta. Samtidigt så skall man komma ihåg att äktenskapet är ett sakrament, vilket inte är helt oviktigt... :)