måndag 2 juni 2008

En liten utblick

Det var länge sedan jag skrev. Delvis beror det på att jag skrivit ett inlägg på Fides Catholica, vilket resulterade i en, i många stycken, intressant dialog med bl a katoliker som inte vill acceptera Kyrkans hållning och med personer utanför Kyrkan. Men det är inte enda förklaringen, jag har nämligen också försökt att skära ned på bloggandet.

Eftersom jag för tillfället inte befinner mig hemma i trygga Sverige, utan i det upplevt lika trygga Hong Kong, så kommer jag de närmaste dagarna troligen helt begränsa mig till att skriva lite om min vistelse här.

Jag anlände i morse lokal tid efter någon timmes sömn på flyget. Hemma var kl ca 2 på natten då jag anlände, vilket har känts hela dagen... För att undvika att sova gav jag mig iväg på en promenad till fots med en belgare som är docent vid Helsingfors Universitet. Vi tog oss till Peak Tram Train Station och åkte sedan spårvagnen upp till "the Peak", där det normalt sett är fantastisk utsikt, men just när vi kom upp var lite molnigt och disigt. Det klarnade dock upp lite innan vi åkte ned.

Jag har aldrig förut så påtagligt känt mig som en myra som man gör i denna märkliga stad, där skyskraporna nästan skrapar vid varandra och människorna tidvis kryllar. Men jag måste erkänna att åtminstone på söndag förmiddag är det avsevärt mindre folk ute än vad jag hade väntat mig.

Jag bor på 18e våningen och utsikten från mitt fönster illustrerar rätt väl vad jag menar med att skyskraporna nästan skrapar vid varandra...

Mitt hotell ligger mitt emot Hong Kong Convention and Exibition Centre. Denna plats är i sig intressant. Den är helt enorm till ytan och vältrar sig som en enorm val upp på stranden. Trots att det är en rätt stor konferens jag är på, med ca 1700 artiklar, så upptar ändå de lokaler som konferensen utnyttjar bara en högst begränsad del av hela denna vals innanmäte.

Kanske borde jag ha ägnat en stund åt att arbeta med min presentation nu i kväll, men tänker inte göra det. Istället tänker jag "skolka" imorgon på förmiddagen, då det ändå inte var något som verkade direkt lockande, för att ta igen förlorad nit. Det är ju trots allt söndag i Hong Kong än så länge, och jag har, som sagt, inte sovit riktigt så mycket som jag skulle ha önskat...

När jag postar detta så är det troligen imorgon, eller snarare mitt på dagen imorgon, i Hong Kong.

Allt gott!


Inga kommentarer: