torsdag 20 november 2008

Årets "Käre Gud"-almanacka har kommit

Mina kära kolleger har än en gång sett till att jag fått en almanacka för året som kommer. Liksom förra året så fann jag en "Käre Gud"-almanacka i mitt fack. 2008 års version pryder väggen i mitt arbetsrum och för november så är texten

"Käre Gud! Är jag en spegelbild av Dig?"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har man egna barn så kan man snart fylla en egen almanacka med roliga citat. Min förstfödde bad en gång "Gud som haver barnen kär, hur jag undrar var du är..."
En annan gång blev det fel från början när han la undan sin bok för aftonbönen. "Harry Potter.." börja han att be andäktigt innan han upptäckte misstaget.

Lachen

Anonym sa...

Min äldsta undrade försynt om Maria var en "söjungsu" (sjöjungfru) för något år sedan. Nyligen sade hon att hennes böner är som popcorn. Gud tycker ju att det luktar gott när hon ber! (Bara att tänka sig popcornlukten bland keruber, serafer och de tjugofya äldste...!)
Så omtänksamma arbetskamrater du har. Mina brukar se till att jag inte ser något otäckt på TV när nätterna blir långa på jobbet. Jag är ju en sådan där känslig en...:)

Teija sa...

Vilken fantastisk liknelse! När böner inte beds är de som opoppade popcorn, hårda och oanvändbara. Men när de beds blir de mjuka, användbara, sprider väldoft och glädje (åtminstone blir mina barn glada när de får popcorn). Du har ett klokt barn, Bokmalin!