söndag 31 maj 2009

Snacka om primitivt...

Elena Yurkovskaya, EU-kandidat för Sverigedemokraterna, menar att invandrare är analfabeter och primitiva individer. (Dagen)

Man kan ju till att börja med fråga sig vilken ursvensk släkt hon själv härstammar ifrån, med sitt icke-invandrarklingande namn, som gör att hon skulle undgå att vara analfabet och primitiv.

Vidare kan man ju fråga sig om hennes erfarenhet överhuvudtaget är något värd. Jag menar, att invandrare "knappt kunde läsa vad det står på förpackningen" kanske hänger ihop med att det stått på ett nytt språk och kanske t o m med ett främmande alfabet. Så om inte Elena kan läsa vad som står på en förpackning i t ex Kina, Japan, Indien eller annorstädes, så är hon en "[människa] från stenåldern"?

Själv är jag andra generationens primitiv analfabet med "2 000 parasiter i sin kropp", undrar om det medför att jag kan få uppgradera mig till pseudoanalfabet och halvprimitiv? Förhoppningsvis kanske andelen parasiter även hunnit reduceras en aning till följd av min hälsosamma beblandning med rediga och renliga svenskar, sådana som Elena, som kunnat förmedla något av sin hälsosamma "ren-ism" till oss stenåldersmänniskor...

Ja, snacka om primitivt... Men det bekräftar ju alla fördomar om att SD inte är något annat än en ulv som försökt att taskigt maskera sig som ett lamm...

Appropå primitivt och sverigedemokraterna så vill jag passa på och tipsa om denna gamla men ytterst roliga historia om när sverigedemokraterna kom till färöarna... Det får mig osökt att tänka på Spode i Jeeves and Wooster ;)Allt gott!

11 kommentarer:

Illwill sa...

Jajamen, SD är rasister som inte gillar några invandrare. Det visas klart av Elena Yurkovskaya, deras kandidat.

Samma med Nationaldemokraterna, de är ännu värre. Läs bara vad Vávra Suk, deras partisekreterare har att säga!

Självklart ska alla partier dömas efter vad en individ säger och gör, så fungerar det ju för alla partier.

Vänsterpartiet och FI ses ju som ett tillhåll för alkoholiserade galna kvinnor som urinerar i mittgången på biografer när de inte kysser andra kvinnor. De ses också som massmördare som hugger ihjäl oskyldiga med kniv i Norrland.

Centern vet man ju, de gör inget annat än att stå och beskriva sexuella aktiviteter med husdjur, i riksdagen. När de inte påstår att Sverige byggts av andra folk och inte av svenskar.

Moderaterna, oj oj, de ser ju hela svenska folket som barbarer. Dessutom misshandlar de alla sina fruar.

Socialdemokraterna vet vi ju alla att de inte gör något annat än att stjäla, snatta, försnilla, komma med rasistiska skällsord samtidigt som de våldför sig på småbarn.

Miljöpartiet, en samling rattfulla våldsverkare.

...och så vidare...

men det är SD som är de som har felaktiga fördomar, det är viktigt att komma ihåg. Våra riksdagspartier vet vad som är bäst för oss, utan deras hjälp så hade ju Sverige inte varit utan statsskuld och hade inte haft råd att hjälpa hela världen. Vilket annat land är så lyckat att de ser det som sitt ansvar att ta hand om de absolut värsta invånarna i de absolut sämsta länderna på jorden?

Leve Sverige, död åt alla rasister och människor som hatar andra, vi tål inte sådana och önskar att de DÖR! Helst långsamt och utan rättegång, för de är inte demokrater och ser inte att alla människor har samma rättigheter att leva i fred och med rättvisa.

Helena sa...

Tuve,
Man skulle ju önska att SD någon gång kunde uttala sig på en något högre nivå än detta. Eller kanske ta avstånd från dylika vansinniga uttalanden.

Jag är helsvensk (med akademisk utbildning) men har ändå svårt att läsa instruktioner ibland... därför att de är så uselt översatta! ;)
De stackars gamla tanter och farbröder som trots sin svenska etnicitet inte kan läsa en instruktion blir då klassade som ... ja, vad blir de? Primitiva analfabeter?

2000 parasiter, vad har hon fått det ifrån?
Fast... kanske är det en förklaring till varför svenskar jämt är så sjuka med allergier, astma, diabetes, anorexi, deprimerade ungdomar osv osv.
Det verkar vara ganska hälsosamt, fysiskt, att leva i ett av dessa länder där de har massa "parasiter".
Kanske skulle vi skicka dit alla bortskämda och självdestruktiva svenska ungdomar, så att de kan få känna på vad som menas med verklig överlevnad. Mycket billigare för sjukvården :D

Tuve sa...

Bäste IllWill (udda namn förresten, är det också svenskt?)

Välkommen till min blogg!

Problemet för SD är väl att det är lite för lite av en isolerad företeelse och lite för mycket av historien som upprepar sig för att bara avfärdas som illvilja.

De som läst min blogg längre än vad du tycks ha gjort vet att jag inte är någon varm anhängare av något parti och att jag anser det finns mycket osympatiska inslag i de flesta partier, inte minst i FP, V, S, för att nu inte tala om FI... Men även de andra partierna har definitivt stora brister och jag är övertygad om att det går att hitta idioter i alla partier.

Du har helt rätt, SD har felaktiga fördomar. Jag tycker att alla partier som har fördomar har felaktiga sådana, eller kan du peka ut något parti som har fördomar som är bra? Är inte det inneboende i själva företeelsen "fördom", att de är felaktiga? Rasism, liksom dess tvilling som jag är mer bekant med, antikatolicism, är företeelser som lever av fördomar, intolerans och ett fundamentalt ointresse för vad som faktiskt är sant...

Jag är liksom du mycket kritisk till Svenskarnas helt oproportionerligt goda självbild, men jag drar nog helt andra slutsatser av det än vad du tycks göra... Eller snarare så irriterar jag mig över helt andra saker än vad du gör...

Allt gott!

Anonym sa...

Definiera ironi:
En invandrarkvinna i lågbetalt serviceyrke, med låtsasexamen från sin obskyra sovjetrepublik till hemland (Kaukasus? Centralasien?) som kandiderar till EU och på bruten svenska uttalar sig om att invandrare är primitiva, obildade och duger bara till okvalificerade servicejobb.

D sa...

Rolig historia om Färöarna. Mig påminner den om The Colbert Report. Undersökningar har visat att en stor majoritet (!) av de konservativa i USA är helt övertygade om att Colbert är en av dem, att han för fram deras åsikter och hjälper dem politiskt. Det har ö h t inte gått upp för dem att han driver med dem så att det står härliga till. Och då heter ändå kanalen någonting i stil med Comedy Central...

Så i jämförelse måste väl SD räknas som rena rama intelligentsian; de hade i alla fall ett främmande språk att skylla på, och fick bara en enda chans att fatta rätt...

Utmärkt inlägg f ö. Det är skrämmande att se hur SD lyckas lura kristna väljare.

Tuve sa...

D
Kul att "se" dig igen!

Jag har inte hört talas om the Colbert Report, men det skall jag genast kolla upp, låter kul!

Ja, det är skrämmande att så många kristna är så lättlurade...

Allt gott!

Zoltan sa...

På tal om analfabeter; SD körde för några år sedan en djupsinnig analys av olika samhällsproblem, kallad "enkel matematik".

Skönt att slippa svåra ord, massa text å att de e bilder å så...

"...absolut värsta invånarna i de absolut sämsta länderna på jorden?"

Å, är det dit biståndet går? Finns det en lista på vilka dessa länder är och hur man kan kategorisera gruppen "värsta invånare"? Har de buskiga ögonbryn månne?

Johan J sa...

Tack Tuve!

Vilken underbar värld Wodehouse skrev om. Där fascistledaren Spode skäms över att han tillverkar damunderkläder. Dagens Spode skulle kanske inte skämmas över det. Undras om de alls skulle skämmas? Roligt med paralleller till dagens Spodes.

Anonym sa...

Jag har faktiskt sett för några år sen en dokumentär om just parasiter där sa dem att man kan ha flera hundra parasiter i sin kropp. Efter jag hade sett den dokumentären så sprang jag till läkaren och fick ett avmaskningsmedel. Det visade sig att jag hade bra många parasiter själv, vet inte hur många det var och det ville jag väl inte heller veta. Detta var när jag bodde utomlands. När jag kom tillbaka till Sverige och frågade läkarna här så kunde dem inte hjälpa mig med något avmaskningsmedel.
Nu har jag fått veta att Sverige har bara cira 30 olika parasit tester så vi verkar inte vara så utvecklade i det området. Jag har bott i flera olika länder och där avmaskas man minst en gång per år.
Det jag vill komma till är att Elena är inte helt ute och cyklar iaf inte med den grejen.
Jag tycker det är bättre att strunta i hur Elena utryckte sig om parasiter för hon hade iaf en poäng med det hela.
Istället för att lägga ner kraft i hennes kommentarer tycker jag att vi alla borde springa ner till närmsta hälsokost och köpa ett paket avmaskningsmedel. För just nu är vi nog alla fulla med "skit", det är sorligt att vissa bara letar efter felen istället för att ta till vara på den nya lilla faktan som kan göra oss till det bättre. Svenskar är ett sjukt folk och mycket hänger nog ihop med våra parasiter.

Tuve sa...

Välkommen anonym
det är möjligt att vi har parasiter, men det är ju i så fall inget som särskiljer "oss" från "dem"… och framför allt inget som särskiljer Elena från "dem"!

Allt Elena sa var patetiskt, eftersom hon talade om "oss" svenskar och "de andra", när hon alldeles uppenbart inte själv är svensk.

Allt gott!

Pappan sa...

Käre medkatolik, jag tror du har fel om SD. För några år sedan så skulle jag ha instämt, men sedan gjorde jag en grundlig undersökning och konsulterade samvetet. Jag fick ändra mig.

Så kan det gå!

Pappan