onsdag 10 juni 2009

Snacka om primitivt 2.0

Häromdagen var det SD som förärades en bloggpost med denna titel, nu är det Humanisterna med sitt sk "webbtest" "Gud finns nog inte" (Dagen). Som fars betraktat hade det kunnat vara riktigt roligt, om man inte anade att det var seriöst menat...

Monica har en mycket bra kommentar om testet och även Johan ger en synnerligen träffande karikatyr av kvaliteten på spektaklet.

Faktum är att jag, bortsett från att genomförandet är så helt värdelöst som det rätt gärna skulle kunna vara, tycker att idén är både rätt kul och intressant. Hade det gjorts på ett seriöst sätt hade det definitivt kunnat fungera som en intressant utgångspunkt för en dialog. Som det nu är så framstår testet mer som ett försök från Humanisternas sida att saluföra sin egen inskränkta fördomsfullhet och intolerans...

Lästips:
Humanisterna blandar ihop stat och samhälle

Allt gott!

9 kommentarer:

Den Förlorade Sonen sa...

"Synden viskar i dårens öra, det finns ingen Gud." Psaltaren

Teija sa...

I humanisternas värld finns bara 'fördomsfria' humanister och inskränkta, religiösa fanatiker som inte får tänka själva. Jag känner inte igen mig i deras nidbild av troende människor.

Tuve sa...

Teija
Nej, det är nog inte många som känner igen sig i deras nidbild...

Hela deras test är en enda stor halmgubbe...

Allt gott!

Janne Xavier Jesper Figo Fenerbahce Blogg sa...

Jag fick en kommentar av patrik på min blogg där jag gick igenom testet. Undrar om de som skapat testet förstår hur det låter för oss kristna?? Det är hlet ologiskt i argumentationen!

Välj A) Du är intolerant, är du farlig?
eller B) Du avsäger dig din tro och är tolerant.

Prata om mind control...
Skickas den här informationen till någon stor lobbyorganisation för att föras statistik på?
Bet you!

kolla in united world religion/FN-dokumenten på mina bloggar jannesnackar.blogspot.com, jannesnackar1.blogspot.com, jannesnackar2-5.blogspot.com!

Gud vare lovad varje dag!

Johan J sa...

Jag har gjort testet och är inte det minsta förvånad eller upprörd. Klart bra att humanisterna tycker jag är inskränkt, homofob, väldigt religiös etc. etc. Låt dem hållas, Kristus kommer att segra och besegra alla kyrkans fiender! Vi är i det vinnande laget. Gud vill det!

Helena sa...

Det bästa jag läst hittills kom från en humanist vid namn Therese. Nedan har jag citerat henne. Ingen av humanisterna på sidan verkade försöka nyansera henne och eftersom hon kunde uttala sig om modereringen på deras hemsida, så antar jag att hon inte är vem som helst i deras led...

"Religiosa anser alltfor ofta att 1) barn inte ar individer, 2) barn inte har ratt till den egna kroppen, 3) barn har en skyldighet att tro som sina foraldrar, 4) barn har en skyldighet att genomga de riter foraldrarna vill, dvs barn saknar religionsfrihet. Den synen pa barn ska vi arbeta bort. Alla manniskor har samma manskliga rattigheter, oavsett vilken alder vi befinner oss i."

Hade god lust att fråga henne ett och annat om varifrån hon får sina fakta och hur i all världen man kan klumpa ihop hela världens religiösa som en homogen grupp.
Det vore lika knäppt som att ta alla ateister i hela världen och lista upp de mest knäppa uttrycken för deras övertygels...som en generell sanning om ateister.

JANNE O sa...

Tycker ändå att det är lite konstigt i ett av världens ljummaste länder att kristendomen upplevs som ett hot!

Kanske Humanisterna är rädda för att bli av med sina helgdagar och vill förebygga det hotet genom att attackera kristna ur underläge.

Så kan vi behålla jul, påsk, pingst, allhelgona, lucia!
Det brukar ju inte vara logiken som är det starka i en debatt om "religionens vara".

Det här förvånar inte, men gör en trött.
Håll fast vid den tro vi fått!
Vad finns det annars här att förlita sig på?
Inte mycket från FN-gänget i alla fall!

Den Förlorade Sonen sa...

Frågan om Guds existens är inte en religiös utan en filosofisk fråga. Humanisterna insinuerar att kristna inte kan tänka själva utan endast är auktoritets styrda får. Vad de inte kan inse är att det är de som är styrda av diverse ideologier och drifter.

Webmaster014@gmail.com sa...

Hej!

Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra kristna hemsidor och bloggar! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.

Webbringen heter Frälsaren.

/StenHuggarn.

http://fralsaren.blogspot.com/2009/06/fler-besokare.html