onsdag 1 april 2009

Moderna heresier - av Fr Barron

Fr. Barron från wordonfire.org talar här om några av de moderna heresierna. Jag gillar Fr. Barrons tydlighet och hans önskan att nå ut till den moderna människan. Hilaron tipsade mig om Word On Fire. Håll till godo!4 kommentarer:

Teija sa...

Toppen! Tack för tipset!

rootsman sa...

Veldig bra.
Angående "angelic-ecclesia": Man finner jo samme ufullkommenheten i skriften. Å lese kirkehistorien er som å lese om Peter i evangeliene i "slow motion". Men Peter ble ikke forkastet av Kristus av den grunn ;-)

Tuve sa...

Rootsman
Ja, just avsnittet om "angelic-ecclesia" var det som jag gillade bäst. Kanske just för att det är en av de vanligaste vanföreställningarna om Kyrkan som jag möter när jag debatterar med folk på Aletheia och Glandberger...

Allt gott!

rootsman sa...

Tuve,
jeg tenker også stadig på Jesus sine lignelser om Guds rike.

Lignelsen om det gode og dårlige såkornet forteller oss at det skulle komme en tid da åkeren skal inneholde både godt og dårlig korn, at disse skal får VOKSE SAMMEN og at englene skal skille dem til slutt.

Lignelsen om de spiselige og uspiselige fiskene som ble dratt inn i fiske-nettet forteller oss at ALLE ble tatt ombord og dratt i land, men de dårlige ble kastet ut til slutt.

Her tror jeg vi ofte er altfor mye "Donatister" (ala sakramentenes gyldighet er avhengig at utøverens verdighet) og skal ordne opp og rense menigheten for det som vi ikke liker, selv om Herren har utrykkelig sagt at vi skal la det være og overlate det til Ham.

Etter hva jeg kan se, så inneholder nesten alle heresier og religiøse opprør et element av Donatisme - for det høres så fint og fromt ut, men det er i virkeligheten et menneskeverk.

:-)