torsdag 23 april 2009

Vem är du?

I brist på annat att skriva om (mer för att jag inte orkar än för att det inte finns något att reagera på) så tänkte jag att jag skulle följa Davids initiativ och be mina läsare att berätta lite om sig själva. Jag har ingen klar uppfattning om hur många som läser min blogg, vare sig direkt eller via RSS.

Skriv lite om dig själv, vad du jobbar med och vad du tror på etc. Vad som helst som du vill dela med dig av är spännande för mig.

Somliga av er har jag redan lärt känna lite grann genom kommentarer och ibland även genom mailkontakt, andra har jag vid träff i verkliga livet fått reda på läser min blogg, vilket är lite spännande...

Allt gott och en fortsatt välsignad påsktid!

11 kommentarer:

Bitte sa...

Jag är katolik, blev kristen vid fyrtio ungefär - innan dess var jag en mycket utagerande ateist/humanist. Jag konverterade till katolska kyrkan i Our Saviour, New York, 2005 och är nu medlem i domkyrkoförsamlingen i Stockholm. Jobbar som skribent inom olika genrer och bloggade under fastan för Dagen.

Nu har jag min egen blogg, som jag försöker hinna uppdatera mellan varven! Har stor glädje i att läsa din blogg och följer med stort intresse allt som sker här även om jag inte alltid kommenterar!

Teija sa...

Jag börjar som Bitte: jag är katolik, har varit det i snart 21 år, konverterade i sta Eugenia. Skild, lever numera ensam med mina 2 söner. Det är inte helt enkelt att leva ensam som katolik (man förväntas ju vara gift om man har barn) men jag kämpar på. Mina söner, 13 och 10 år, är det bästa som någonsin hänt mig.
Det roligaste jag vet är att dansa latinamerikanskt (merengue framförallt) och det tråkigaste jag vet är att putsa fönster. Väntar just nu besked om ett nytt jobb så be för mig!

Johan Stenberg sa...

Hmm, funderar på om jag kan berätta något som du inte redan vet...

Är nog ovanligt rynkig för min ålder (snart 32). Har på sistone börjat hämta en hel del inspiration från OD. Tänker även i år åka in till Jesusmanifestationen och förstärka Mynttorget. Grämer mig över att jag fortfarande inte har åkt förbi Alboga. :-)

Johanna G sa...

Hum, vwet inte hur mycket du har lyckats snappa upp om mig, men men...

Jag är 25 år, läser till apotekare (inne på sista året) vid Uppsala Universitet.

Sedan barnsben är jag med i Svenska Kyrkan (barndöpt i Vadstena klosterkyrka för övrigt), men blev aktivt troende först efter att ha "fastnat" inom SMU-scout (Svenska Missionskyrkans Unga) och senare även i tonårsgänget i kyrkan.

Efter lite turer fram och tillbaka genom kyrkosfären är jag just nu aktiv inom St Ansgar, en sk högkyrklig församling inom Svenska Kyrkan.

Peter Wiberg sa...

Jag fyller 44 idag! Har 3 barn, Natalie 15, Daniel 13 & Samuel 6
Jag har levt ett svensk-kyrkligt liv i skuggan av Östanbäcks kloster, uppvuxen i Västerås Barkarö där det grundades.
Jag är äldst i en syskonskara av 10 syskon.
Började gå i St. Lars i Uppsala 91 men konverterade med min familj först -99.
Är ingenjör och jobbar med teknikbeskrivning, genom film, multimedia, web och datorprogram.

Jag och min fru Cecilia träffar ganska ofta Johan & Johanna som vi är faddrar åt.

Jag har ett väldigt stort intresse för helgon och just nu kretsar mycket kring Pier Giorgio Frassati.

Jag har ett lite udda avslöjande, när min barndoms familj (som konverterade 85) deltog i påvemässan i Gamla Uppsala, så gick dom (inte jag – snyft) fram för att ta emot kommunion av påven.
Där fanns tydligen en officiell fotograf, och snart kom bilder på alla, utom på en liten syster.
När min mor sedan frågade så berättade hon snyftande att hon varit så nervös att hon bitit påven i fingret! Det är nog inte så många som gjort det!

Tuve sa...

Peter
Grattis på födelsedagen!

"När min mor sedan frågade så berättade hon snyftande att hon varit så nervös att hon bitit påven i fingret! Det är nog inte så många som gjort det!"
:D Det var nog det roligaste jag hört på länge! Nej, sannerligen, det är nog inte så många som bitit påven i fingret... :)

Alla
Tack för era delgivanden! Det är alltid spännande att få lite mer volym bakom de olika signaturerna som jag lärt känna lite grann under den tid jag ägnat mig åt att blogga... På något sätt hjälper det till att förkroppsliga och förverkliga personen som döljer sig bakom de där bokstavskombinationerna, åtminstone lite grann... Jag hoppas att jag någon dag kommer få möjlighet att träffa er IRL, vare sig det blir ni som kommer hit eller jag som rör på mig.

Allt gott och en fortsatt välsignad påsktid!

. sa...

Mig har du ju träffat, katolik av födsel, ohejdad vana och på senare år allt större övertygelse.

Har ett menageri på Mönarps mossar och sitter just nu och tragglar med självdeklarationen - inte riktigt mitt forte kanske.

Läser din blogg ofta och gärna. :)

Anonym sa...

Jag går i St Eugenia, men har inte konverterat (ännu). Kanske nästa år?
Brukar titta in på din och Helenas sidor med jämna mellanrum.
Annars är det stilla familjeliv och bokläsning, ju äldre böcker ju bättre, för hela slanten.

"Det är sant att jag aldrig var till någon hjälp för solen vid dess uppgång. Men tro mig, det var av stor betydelse att endast vara närvarande då den ägde rum."
- David Henry Thoreau
//
Tobias J.

Simon Wämmerfors sa...

Hej

Jag är Simon Wämmerfors och är svensk evangelisk-luthersk katolik. Är uppvuxen i den västkustska välsignade frikyrkomyllan och är idag aktiv inom EFS och betraktar mig som både hög- och lågkyrklig lite beroende på i vilken situation jag befinner mig. Lite karismatisk också, men försiktigt efter att ha fått uppleva myntets baksida under min uppväxt.

Jag är snart 30, grafisk formgivare och körsångare och engagerar mig just nu mycket i Frimodig kyrka. Är gift med Josefine som är kantor.

David Nyström sa...

Gift, frikyrklig tvåbarnsfar som bor i England och studerar teologi. Tittar in på den här trevliga bloggen då och då...:-)

Anonym sa...

Gift och frikyrklig, har två döttrar. Sjuksköterska till yrket och innan dess undersköterska och före detta biträde! Gått den långa vägen! Tittar in här ibland. Alltid trevligt. Jag gillar din positiva inställning till barn och familj. Våra barn är adopterade och inte ett dugg självklara. De är verkligen en gåva vi rent mänskligt inte kunde räkna med. Vi pusslar med tider och jobb för att kunna vara tillsammans. Jag är ganska lat, tycker om att läsa och fundera och konsumerar en hel del te. Fåglar och blommor tycker jag om, allmänt nyfiken på det mesta kan man nog säga. Utom sport. /Hälsningar från bokmalin