tisdag 23 november 2010

WWJD

Läste Stefan Gustavsson:s (min eminente apologetiklärare) inlägg i Dagen.

Oerhört tankeväckande! WWJD (Vad skulle Jesus gjort)!

Det är lätt att slå på de som redan är avskydda (S D), men att utmana på de områden där merparten har problem (materialism, sexualetik, egoism) är profetiskt. Vid nästa riksdagens öppnande hade det varit intressant att se biskop Anders Arborelius eller Anders Piltz tala... De svenskkyrkliga:s företräddare är räddare för att tala om synden än för främlingsfientlighet, se t.ex. här.

Endast en traditionsbärande vågar vara sig själv, och säga som det är; kanske därför hon är så hatad! Likheten med Jesus är slående; dock är hon (Kyrkan) tyvärr befläckad med synd. Det gäller också de övriga samfunden. Bara för att man är rädd för att tala om synden, så försvinner den inte. Gud förbarme sig över kgl. svenska salighetsverket. Och må Kristus uppräta den ena, heliga, katolska och apostoliska Kyrkan till sin fulla glans! Då kommer världen tro (nu förfasas man över att de som skulle bära helighetens stämpel, falit så djupt. Om de inte kan, hur ska det då gå för oss; de "hederliga svenskarna")! Kyrie eleison! Christe eleison! Kyrie eleison!

Nu finns 600 inlägg på bloggen! Ska uppmärksamma er när det är 666! ;-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man får inte glömma att ett samhälle och dess människor kan vara helt religiösa, utan att ha Gods ande och vara Guds glädje.

Det är den inre förändringen, pånyttfödelsen och den Helige Andens verk, som förändrar människan.

Ostronmannen sa...

Ja, det vore underbart att höra SvK tala om synden. Vad skulle det enligt KK vara?
Sex utanför äktenskapet? Om SVK tycker detta så tycker jag det är deras skyldighet att berätta det. men SVK tycker väl inte så. Det tycker ju nästan som oss humanister.

Katarina sa...

"De svenskkyrkliga:s företräddare är räddare för att tala om synden än för främlingsfientlighet"

Främlingsfientlighet är en mycket svår synd, som lett till massmord (Rwanda 1994 är ett exempel, där KK hade ett finger med i spelet också, sägs det), krig, trakasserier, förföljelser och andra otäckheter.

Det finns all anledning att tala om den snabbt tilltagande främlingsfientligheten i vår tid - i vår del av världen - för det är en mycket svår synd med förödande konsekvenser.

Anders Gunnarsson sa...

Katarina

Med en skara av 100 nationaliteter när det firas mässa - i Stokholm eller Gbg eller Malmö - så tror jag det är svårt att föreställa sig att KK inte skulle arbeta emot främlingsfientlighet!

Men det är lättare att slå på dem som ligger ner. Svårare att tala om allmänmänskliga problem, eller hur...

Katarina sa...

"Men det är lättare att slå på dem som ligger ner. Svårare att tala om allmänmänskliga problem, eller hur..."

Ja, Annorzzz, det har du rätt i. Tyvärr är det så.

Anders Gunnarsson sa...

Katarina

Ska bara förtydliga att jag själv slagit på dem som ligger ner (inkl S D). Jag lever inte som jag borde här heller...

Stefans artikel var välartikulerad och tankeväckande även för mig alltså...

Bästa sorten sa...

Trevlig och läsvärd blogg, Tack för första besöket, dock icke sista...!

Anders Gunnarsson sa...

Bästa sorten

Varmt välkommen. Som du säkert sett är det flera katoliker här. Vi tror att Jesus grundade den katolska Kyrkan (ca år 30) och vill ge skäl för vår tro... En sammanfattning av försvar av några av de vanligaste missuppfattningarna finns uppe till höger "Index över 99 invändningar..." Du är välkommen att kommentera allt. Vi tror på dialog och att Sanning finns och är nåbar.

Allt gott!