måndag 11 oktober 2010

Hopp

Visst är det spännande att leva i det avkristnade Sverige. Efter 350 år av intolerant lutherskt envåldsstyre (1950 blev det religionsfrihet, men med statskyrkosystem som lever kvar än idag); har vindarna vänt. Idag är det en militant ateism som söker få makten och jag undrar om de till sist inte kommer lyckas.

Vp(k) och "humanisterna" har en religionsanalfabetism som gränsar till galenskap. Detta parad med en begynnande militant intolerans (toleransen slutar där deras egen inkrökta åsiktsgemenskap slutar), kan ge en intressant framtid. Detta kombinerad med en begynnande främlingsfientlighet (som naturligtvis inte ska förväxlas med sunt ifrågasättande av invandringspolitiken) kan ge ett tyskliknande 30-tal; säg om 20 år; 2030! Tänk er regelrätta "fighter" mellan SD:s och VP:s anhängare i Fjollträsks, Göötlaborgs och Maalmöös utkanter. Medan rödvinsvänsterns kulturelit fördömmer handlandet och argumenterar för att kampen ska föras mot den människovidriga religionen istället.

"Somethings are rotten in the state of Denmark" som Hamlet skulle sagt!

Men som tur är så finns det en starkare makt. Jag har hellre 40 000 soldater mot mig, än en enda bedjare, som Luther lär ha sagt (jag tror han hade flera bedjare emot sig; typ Ignatios av Loyola m.fl.). Ja Gud och Kristi Kyrka kommer i slutänden segra; därför är Upp ett hoppets läsning. Upp är inte en eskatologisk skilldring för oss att läsa in i vår samtid, så att händelseförloppet blir en bakgrund till just VÅR tid. Upp ger tröst när förföljelsen stundar. Den kanske inte kommer imorgon; men den kommer. Antikatolicism, kristendomshat och religionsanalfabetism är inte främmande i vårt land. Men verkligheten kommer finnas kvar och Gud kommer uppväcka människor som förändrar historien. "People will travel miles to see you burn"; i betydelsen brinna av den helige Anden. Kärlek förändrar folk och gör den helgonlika. Hatet kröker bara in dem! Lögner överlever inte många år. Halvsanningar kan finnas 350 år, men ateistsovjet klarade knappt 70 år (ateistkina håller på att ätas upp inifrån av de "nykristna"; Gud har humor)! Den svenska rödskäggs och rödstrumpeideologi ger jag inte 50 år! Gud är störst! Katolsk tro - och de nya helgonen - kommer besegra världen! 2000-talet tillhör fullheten; även om fulhet visade sitt fula tryne; mitt i hennes mitt! VENI CREATOR! Amor vincit omnia!

PS! Följ gärna "alltid yrvaken":s följetång om humanisterna! DS!

2 kommentarer:

hilaron sa...

Japp, Uppenbarelseboken är en hoppets bok. Men visst är det väl en eskatologisk skildring med tydliga profetior om historiens utveckling? Det betyder ju inte att händelseförloppet sker över en natt eller ens en generation. Men många katolska bibelforskare från 1500-talet och framåt menade ju att Luthers revolution var profeterad i Uppenbarelseboken och man kan nog argumentera för att uppenbarelserna i Fatima är ett uppfyllande av Upp 12, även om det ännu inte finns något tydligt uttalande från läroämbetet om att det är så (men däremot vissa antydningar av både Paulus VI och Johannes Paulus II). Så visst korrelerar Apokalypsen till historiska händelser. Men i slutändan är det hoppet som är temat, inte hopp som dumdristig optimism utan det övernaturliga hoppet på Gud som blir tydligast när pessimismen är den enda realistiska hållningen.

Allt gott!
David

Den Förlorade Sonen sa...

Allahu Akbar! :)