fredag 10 december 2010

Craig och HitchensHitchens är en av de stora ateisterna (The 4 horsemen; Hitchens, Dawkins, Harris, Dennet: HDHD, inte ADHD ;-) )!
Craig sköter debatten hyfsat från ett kristet perspektiv!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, de fyra mest idiotiska och media-uppmärksammade ateisterna kanske.

Anders Gunnarsson sa...

Idioter är de (nog) inte.

De har sina poänger, men det finns ju bra motmedel! Att läsa Russel, Hedenius, Sturmark och Hitchens är nog välinvesterad tid för framtiden.

Om de är de största tänkarna världen känner, så kan det vara bra att kunna deras argument; och sen läsa Aquino, Craig, Swinburne, Kreeft, Rehnman, Ulf Jonsson och Piltz!

Elin sa...

Jag kommer inte besvara dina kommentarer mer, och din ip-adress är numera blockerad från att kommentera min blogg. Du får hitta någon annan att strö dina "ärliga" frågor över, mig biter det inte på. (Och jag kommer inte att besöka din blogg för att se efter svar, så det är ingen idé att du svarar här heller.)

Anders Gunnarsson sa...

Vilken strålande argumentation. Det stöder bara min tes att du blivit hjärntvättad och att Muhammed hade ett eller två grava moraliska tvivelaktigheter... (pedofili iom Aisha 9år gammal och multipolygam)

Anonym sa...

Jag skräms av ateismens meningslöshet.

Om vi nu skall bli intet och det inte finns något annat än detta liv, varför kämpa emot människor som i alla fall har en slags illusion av lycka i att detta livet (kanske för en boende i slumområdena) inte är det enda och att de är oerhört älskade av Någon.

Borde inte en ateist tycka att de som är religiösa och lyckliga med det borde kunna få lov att vara det?

Vad är inte en flykt från verkligheten om man är ateist; film, teater, idoler, virtuella miljöer, böcker...och vad är egentligen frihet för ateisten?

Ostronmannen sa...

En ateist kämpar inte emot de som tror. Pås in höjd kan vi bekämpa de dumheter kyrkan håller på med. Men vi bekämpar aldrig en enskilds tro. Alla får tro på avd de vill. Gud, troll eller tomtar. Det är när kyrkan påverkar och lurar med ord som att vår Gud säger så.

Anonym sa...

Håller med Ostronmannen helt och vill tillägga att de flesta ateister nog inte alls bryr sig ett dugg om alla religiösa uppfattningar.