tisdag 22 februari 2011

Aletheia, frifräsar-pravda

Nu kommer sanningen om KK att avslöjas. Aletheia="sanningsvittnet" har återigen publicerat en antikatolsk video (jag har sett den förr). Eftersom jag inte kan kommentera, låter jag kort Kjell:s kommentar tala...

Vår kenyanske fd pingstvän (varför är de flesta antikatolik fd någonting antikatolskt) Kjell skriver :

"Nu skulle jag vilja vädja till alla som skriver här att göra detta till en annorlunda katolik-debatt.
Ingen ärlig kristustroende, som upptäckt KK’s antikristliga läror behöver tvivla på vad detta maktimperium står för.
MEN!!!
Om vi vill vara trogna missionsbefallningen MÅSTE vi helt enkelt tänka i första hand på de som av olika anledningar fastnat i detta villolärarnas nät.
Gud har lovat att ”den sökande finner”. Glöm inte att det finns ärliga sökare som idag, av brist på disponibla alternativ kallar sig katoliker.

Den som är oförsiktig med sina kommentarer och sin debatt kan skrämma bort dessa ännu djupare i KK’s falska nät.
De som redan valt att bli kollaboratörer med KK får vi lämna åt Herren.
Men de som fortfarande törstar och söker kommer vi att ställas ansvariga för.
Kallelsen är att vara ett vittne. Det är missionsbefallningens kärna!"


Visst blir man rörd till tårar. Vi gör ett frontalangrepp, med en sunkig video på 1 timme. Vi stänger av de som vill och kan debattera och tror att vår sanningslidelse (a-tethein) är på riktigt!

Det är tragikosmiskt kul!

Eller som Zoltan säger (med citat från Nylund):
"många av satarna som fastnat på Aletheia har psykiska problem och uppvisar öppet ett sektbeteende:

Absolut sanning
Aggression
Alienation
Aversion

Låt dem tjattra och koka ihop sina konspirationsteorier, undergångsförväntningar och implodera i sitt katolikhat."


Amen! Låt det så ske...

En kommentar som står ut, bland alla vanliga katolicismhatande dyngspridare är "Inhoppare";
"Jag har personligen fått möta den katolska tron, mässan, dess präster, munkar, nunnor och medlemmar. Det är lätt att vara kritisk mot en företeelse man bara lärt känna genom protestskrifter. I det personliga mötet med den katolska kyrkan har jag förstått att protestantismens beskrivning av katolicismen i bästa fall kan beskrivas som oärlig, men andra epitet vore lämpliga."

Att hata KK, är bara möjligt om du hatar vad DU TROR är KK! Verkligheten slår undan benen på de många som räddhågset hatar det de inte känner eller förstår. Okunskapens dimridå kan lätt botas; Umgänge och studier gör den värsta antikatolik: katolikvänlig!

Vincit omnia Veritas!

15 kommentarer:

Zoltan sa...

Jag har sagt det förut och säger det igen: många av satarna som fastnat på Aletheia har psykiska problem och uppvisar öppet ett sektbeteende:

Absolut sanning
Aggression
Alienation
Aversion

Låt dem tjattra och koka ihop sina konspirationsteorier, undergångsförväntningar och implodera i sitt katolikhat.

Anders Gunnarsson sa...

Zoltan

Väl rytet!

Får jag citera dig och sätta upp kommentaren i huvudtexten... :-)

Stefan Herczfeld sa...

Jag har ofta svårt att förstå deras perspektiv. Det som är svårt är att de har ett antal presumptioner som de inte verkar förmögna att söka verifiera.

Jag kan förstå att man är invand i en miljö där det förekommer en del för-sant-hållanden som man normalt inte reflekterar närmare över. Jag kan också förstå att man kan trigga varandra internt, och att, framför allt ungdomar, ser en sorts idealiserad renhet framför sig.

Jag kan förstå att en del vuxna tycker att det är lättare att köra på med det man tror är sant, än att undersöka de egna sanningarna, och att undersöka vad "den andre" verkligen säger, och vilka skäl han anför.

Så långt är det allmänna psykologiska iakttagelser.

Jag kan förstå att det knappast blir lättare när det kommer till religiösa frågor - frågor som berör självuppfattning och förståelse av tillvaron som sådan.

Det jag inte förstår är varför man håller fast vid en strikt, om än med viss elokvens utvecklad, ytlighet. Det hela verkar bygga på en intellektuell egen kontroll. I så fall saknas erfarenheten av att det finns ett egentligt djup, som man inte omedelbart kan disponera med egna medel. Och då blir förekommande diskussioner närmast undanflykter.

Zoltan sa...

Annorzzz,

Varsågod Annorzzz.

Det går att utveckla fenomenet till en jämförande studie: vad har t.ex. fotbollshuliganer och Aletheia fans gemensamt?

Nu ska jag fortsätta dagen med att tillbe benknotor, statyer och offra till egyptiska beläten.

Det är absolut aletheia det...

Anders Gunnarsson sa...

Stefan

Ja, obegriplighet är väl en konsekvens av främlingsrädsla, okunskap och i något fall ren illvilja!

Se på NordIrland! Hela konflikten byggde ju på skräck, okunskap och nidbilder, blandat i en accelererande våldsspiral!

Må Gud beskydda sin heliga katolska Kyrka och låt de teologiska vildhjärnorna spöka i färre och färre (och mindre) grupperingar.

Vincit omnia Veritas!

hilaron sa...

Annorzz: Och på engelsmännens allvarliga förtryck av irländarna... Även om det inte är ett rättfärdigande av IRA eller dylikt så är det väl ändå något som bör tas in i beräkningen av varför det ser ut som det gör?

Anonym sa...

All heder åt Ave Maris Stella!

På Aletheia härskar rädslans teologi vilket skapar rädslans frukter. Att livnära sig på dessa frukter skapar endast kärlekslöshet.

/Tobias W

Stefan Herczfeld sa...

En sak som jag konkret finner litet märklig hur den diskuteras i evangelikala kretsar är just rädslan för ekumenik eller gemenskap.

Det verkar som om stora delar av bibeln har gått dem helt förbi. Både i GT och i NT talas om vikten av att hålla samman, och de onda konsekvenserna av att försöka köra ett eget race. Det förefaller mig som om de ser det som endast praktiska frågor. I stället blandar de "lärans renhet" med synd, rent tankemässigt, och ödar tid åt vem de skall ta avstånd ifrån.

Det som är mig en smula märkligt i sammanhanget är att detta var just vad som karaktäriserade fariséerna i Palestina under det första århundradet. De ville hålla sig rena, och ta avstånd ifrån allt ont eller orent. Det problem som Jesus pekade på var att det hela blev ytligt och mödosamt, utan att leda närmare Gud, eller till något världsligt gott, annat än att de kunde växa i anseende i varandras ögon.

Anders Gunnarsson sa...

Zoltan

Hoppas du blir salig med benknotedyrkan, statytillbedjan och offren till Isis Horus och Set (IHS som det står vid ert avgudatempel). Jag ryser av välbehag... :-)

Zoltan sa...

Annorzzz,

Äsch, det fungerade inte. Jag får väl läsa på Aletheia vilket annat hokus-pokus en katolik ska ägna sig åt - de vet ju alltid vad en katolik tror på.

Absurt.

Teija sa...

Visst är det intressant att man på Aletheia vet mer om Katolska Kyrkans lära än vad katolikerna gör! Funderar ibland på hur jag under 23 års tid kunnat missa så fundamentala saker... ;)

Anders Gunnarsson sa...

Teija

Ingen tro har gett mig fler omdömen från så många som vet så oerhört mycket, utifrån vad de tror TRON står för, med så liten substans bakom. Och aldrig förr har så få timmars studier gett sådana hiskeligt, höga, hemska och härliga insikter i tro, förnuft, gudomlighet och mänsklighet som KKK (se www.katekesen.se)!

Undrar varför?

Zoltan sa...

Nu vet vi: endast 0,00001% av världens människor, levande och döda är frälsta, resten av oss får grilla korv i Gehenna...

Aletheia har nämligen uttalat sig, ex cathedra (vilket görs ett par hundra gånger dagligen).

Vissa delar av den frireligiösa världen är som att stoppa huvudet i en centrifug - kvar blir bara ett lallande, tomt skal.

hilaron sa...

Nog för att katoliker tror att en minoritet av alla som lever i den sanna tron blir frälsta, men det låter som ganska extrema siffror det där!

Lachen sa...

Varför svärtar du ner Kenya genom att kalla Kjell (Kamau Mweru) för kenyan?! ;-)