tisdag 22 januari 2008

En beklämmande historia

Jag bläddrade igenom en del bloggar idag och läste bl a denna skildring av en amerikansk fembarnsmor: Blessed Among Men: Food For Thought. Det är inte utan för utan att jag kan känna igen mig i hennes beskrivning. Det är ytterst sällan varken jag eller min fru tar med oss barnen till affären, men de gånger vi gör det så får man en hel del blickar som inte kan karaktäriseras som vänliga, möjligen överseende... Precis som Susanne så brukar det få mig att tänka There's nothing wrong with us. There's something wrong with them

Allt gott!

Technorati Tags:

5 kommentarer:

Jacob sa...

Jag antar att en sådan familj inte passar in på dagens bild på hur en familj ska vara, man ska ha två eller tre barn på sin höjd. I dagens antikonceptionssamhälle ses det närmast som onaturligt att ha många barn, hur ska man annars fylla sitt hus med prylar eller förverkliga sig själv i yrkeslivet? Jag skyller på protestanterna och feministerna.

Anonym sa...

Jaså, det gör du? Och hur tänker du motivera det med tanke på att nästan alla katolska länder har bland de lägsta fertilitetssiffrorna i Västvärlden, medan nästan alla protestantiska har bland de högsta? Skulle du möjligen kunna förklara för mig exakt hur "protestanterna" burit sig åt för att få polskor, italienskor och spanjorskor att föda långt färre barn än svenskor, norskor och amerikanskor? Jag är rädd att jag är för dum för att fatta det.

Det vore också intressant att få veta på vilket sätt feminismen är starkare i Polen, Italien och Spanien än i Sverige, Norge och USA?

Anonym sa...

D,
de har blivit inspirerade av de protestantiska länderna, men är mer effektiva i sin praktisering av teorierna... :D

I annat fall brukar det sägas att med högre välfärd följer en minskning av antalet barn.
Kanske är det därför som i-länderna försöker att höja komforten för länderna i Afrika med matleveranser, men inte lyfter något finger för att hindra krigen och etnisk/religiös förföljelse som är svältens ursprung...

Jacob sa...

D, Helena har rätt i det hon skriver, det må vara så att många katoliker är präglade av den sortens samhälle jag syftar till, men att det har sina rötter i den relativism som protestantismen gav upphov till och den förakt för familjen som propageras av feminister är jag helt övertygad om. Sedan är det förstås alltför enkelt att skylla allt på det, jag erkänner att jag överdrev för effektens skull.

Z sa...

Jacob
Jag tror inte att jämlikhet mellan man och kvinna I SIG skulle göra någon familj ont.

Däremot de som tror att kvinnor på något sätt skulle tjäna på att döda foster: abort.
Abort hjälper ingen jämställdhet.

Alla feminister är inte för preventivmedel eller abort. Synd att bli dragen över en kam.