onsdag 23 januari 2008

Länktips: Härligt med ekumenik

(Ännu) en protestantisk ledare har förkunnat att påven är antikrist. Men det hoppfulla i kråksången är att Church of Ireland inte officiellt delar denna ståndpunkt...
Läs mer här: Catholic World News (Off the record) : Ecumenism in action

Technorati Tags: ,

1 kommentar:

RUDIE sa...

Det är så fel att tro att nogon som forkynner Jesus är Herre är antikrist. Og det er fullstendig ubibelsk.
Ateister är dom som nekter for at Jesus er Herre, kommet i kjød ( eller hvordan det nå var, står vel i 1. Joh. en plass..) Inte kristna.

Men jag tror inte på en ekumenik der vi inte skall tro på Guds ord. Der man bara tror Jesus var et snillt människa ( som enkelte protestantiske präster tror) eller på reinkarnasjon ( som enkelte protestantiske präster tror) eller på at deras stenar kan helbredja ( som enkelte protestantiske prester tror).
Der homofilt ekteskap blir regnet som naturligt, ock der människor med lågare iQ kan aborteres bort. I protestantiske miljø som forteller at det ikke finns någon lov lengre. Ock der det er fel att be om tilgivelse för synd, fordi människor inte lengre har synd pga. vad Jesus har gjort.

Ock enkelta protestanter är så lika ateisterna, så det har hendt jeg blandar ihop dom två grupperna....
Og så mener dom det er dKK som er den Lovløse som har satt sig i Guds tempel...Er dom blinda?

Nei, takk Jesus for han gav oss en klippe som står for hva bibelen står for og for hva forfedrene står for. En klippa som står för Sanningen!
Ekumenik må vara att bli ett med Jesus, og så med varann. När Jesus blir huvudet i våra liv, då kan det också bli enhet.
Derför finns det en falsk ock en ekte enhet idag som människor kjemper för. Jeg tror bare på enheten vi for ved å tro på Sanningen.