fredag 11 januari 2008

Halldorf svarar på varför han accepterar trosarvet från kyrkofäderna

Peter Halldorf har fått mycket kritik från personer inom frikyrkligheten för hans attitydförändring under senare år. I Dagen redogör han på ett tydligt och trovärdigt sätt på varför han tar till sig arvet från kyrkofäderna.

Han har med en läsvärd genomgång av de olika riktningarna och profilerna bland kyrkofäderna. Det skall bli intressant att se hur företrädare för t ex Aletheia och övriga frikyrkliga kritiker kommer bemöta Halldorfs argument för att bejaka trosarvet från de första kristna. Personligen kan jag inte inse hur man kan vilja kapa och omintetgöra sin egen barndom på det sätt som de som tar avstånd från kyrkofäderna gör. För vad är den epok som utgörs av kyrkofäderna om inte kristendomens barndom?

Allt gott!

Technorati Tags: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska kika på det, men håller just nu på att förbereda en intervju med pastor Åge Åleskjaer från Oslo. Den kommer på Aletheia om någon vecka. Ska börja skriva artiklar igen, och det kommer att handla om teologi. Kanske visionen du efterlyste kommer att framträda tydligare under våren...

Trevlig helg!

Tuve sa...

Andy
Jag kommer följa det ni skriver, men kommer dock inte blanda mig i några diskussioner på Aletheia än på länge. Jag önskar er lycka till!

Allt gott!