måndag 17 mars 2008

Palmsöndagens liturgi

Det finns få tider på året då liturgin är så fantastisk som under stilla veckan och påsken. Palmsöndagen är inget undantag.

Evangeliet enligt Matteus är en upplevelse... Fantastiskt att se barnens ansikten då de följde med i läsningen som växlade mellan präst, diakon och folket, vilka representerades av mig... Vilket förklarar varför jag kunde se barnens ansikten ;-)

Hela denna vecka är en sådan fantastisk förberedelse inför jubelropet som skall komma. Men än är det inte tid att glädjas, utan först skall vi tränga in i Kristi lidandes mysterium. Och kanske skall vi upptäcka någon aspekt som vi inte insåg tidigare, eller drabbas av Guds kärlek på ett sätt som vi inte gjort tidigare.

Låt oss i Jesu Heliga namn be om nåden att på ett ödmjukt sätt få förbereda oss och bli förberedda inför den kommande veckans obegripliga djup, bredd och höjd!

Allt gott!

2 kommentarer:

RUDIE sa...

Jeg gleder meg mye mer over denne påsken enn noen andre påsker jeg har hatt! Jeg gleder meg til påskeaften, men er det mange barn der? I 8-9 års alderen?

Anonym sa...

Rudie
Ja, påsken är en fantastisk högtid! Det finns all anledning att glädja sig.

Vet inte hur det brukar vara på andra ställen när det gäller barn, men vi tar alltid med alla våra (vår äldste är 8). Om de somnar får de ligga i filtar på bänkarna eller på golvet. Jag tycker absolut du skall ta med din dotter (och en filt), det är en minst lika stor upplevelse för barn som för vuxna ;)

Allt gott!