måndag 8 september 2008

Ett presenttips...

Som jag informerade om häromdagen så gick min näst äldste son till första kommunion igår. Allt avlöpte planenligt, trots att vi fick klartecken från vår kyrkoherde så sent som i torsdags att det var OK. Kyrkoherden är på semester i Polen skall tilläggas till hans försvar :)

Vår son fick en så underbar present, en äggkopp med tillhörande äggvärmare i form av en biskopsmössa med broderat namn och datum. Ni kan se mina grusiga bilder här nedan.

Det är en mycket passande gåva på många sätt, eftersom ägget rymmer en hel massa kristen symbolik... Ägget kan tolkas som en symbol för graven och att knäcka skalet blir då en symbol för Kristi uppståndelse. Ägget är också en symbol för pånyttfödelse, vilket är passande för just första kommunion, då man påbörjar en ny fas i sitt liv med Gud.

Skaparen av denna underbara äggvärmare är Marianne Cavallin.
4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Sam! :-)

Anonym sa...

Grattis! Och vilken underbar present! Mina söner fick varsin broderad tavla med en symbol för Eukaristin, deras namn, datum för första kommunionen samt en liten bit tyg, samma som användes till deras dopklänning.
Teija

Tuve sa...

Välkommen Teija!
Det var en vacker gåva, att ge dem en bit av det tyg som använts till deras dopklänningar!

Kul att hitta till din blogg!

Allt gott!

Anonym sa...

Grattis Sam,

Jag är lite avundsjuk ska du veta. Det lär nog dröja något år innan det blir kommunion för mig. Fast tålamod har jag gott om (som tur är).

Äggvärmare var något nytt!
Jag har en tevärmare som jag fick av kära mor. Och det är ett får på den. En fårskalle.
Hon såg den i affären och började omedelbart tänka på mig, sade hon. :)
- Tobias J.