torsdag 14 februari 2008

länktips: nya bloggar och tystade präster

Som väl ingen kunnat undgå så har Johan, Johanna, Rudie och Kristina startat Konvertittbloggen och jag önskar dem lycka till. Det skall bli väldigt spännande att följa deras tankar på vägen till full gemenskap med Kyrkan.

Jag upptäckte också genom en kommentar hos Kristina att ytterligare en ny blogg dykt upp, nämligen GAUDIUM FIDEI författad av Peter Wiberg. Välkommen!

Sedan reflekterade jag kring en artikel i dagen om en präst som avstängts från att vara skolpräst eftersom han skrivit på Yngve Kallins prästupprop. JO fördömde avstängningen, och som svar på JOs utlåtande så svarar rektorn: Det känns inte bra att få ett sådant beslut att JO anser att jag kränkt yttrandefriheten, men samtidigt står jag fast vid mitt beslut. JO och jag gör olika tolkningar, Prästen, andra sidan, säger: Säg att det kommit någon ny lista, då hade jag nog inte skrivit på. Min lilla reflektion är att rektorn har uppnått sitt syfte att tysta oliktänkande... Hur mycket är det att verka för en demokratisk syn i skolan? Frågan borde väl vara om inte den obotfärdige rektorn borde stängas av istället ;)

Som vanligt så gäller axiomet: Tyck vad du vill, så länge du tycker som mig...
Ironiskt nog verkar denna inställning vara starkare ju mer liberal man är...

Allt gott!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för länkarna! :-)

Anonym sa...

Tuve,
här är resultatet av prästens avstängning:
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=149827

Helena

Peter Wiberg sa...

Tack för ett varmt välkomnande i den kristna bloggkretsen!