torsdag 14 februari 2008

Åsiktsförföljelse nästa...

Människor vågar inte längre vara öppna med sina kristna värderingar av rädsla för att gå miste om t ex arbete. I ett tidigare inlägg skrev jag om en präst som inte skulle stå upp för sina åsikter offentligt igen, efter att han blivit avstängd som skolpräst. Nu följer Dagen upp detta med ytterligare en artikel om människor som begär att få bli borttagna från "bevara äktenskapet"-kampanjen, eftersom de är rädda för att inte få jobb...

Andra liknande tendenser har vi sett många av på sista tiden. Jag tycker det är otäckt. Stefan Gustavsson träffar mitt i prick för hur jag känner då han säger Men det börjar krypa sig på en känsla hos folk att man inte får tycka och tänka som man vill, och det är ju en farlig utveckling.

Man får tycka vad man vill, bara man inte har avvikande åsikter...

Jobbsökare vill inte stå på lista för äktenskapet
JO kritiserarprästavstängning

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läste också texten med sorg i hjärtat...

Anonym sa...

Ett tecken i tiden?

Jag vet ibland inte vad jag ska tro om framtiden. Kommer kristna att bli en obskyr liten "undergroundrörelse" igen, som det var i begynnelsen? Eller, kommer en väckelse(!)våg?

Bibelns sista bok verkar peka på att vårt antal kommer att minska, på dramatiska sätt.

Och den ton som vissa "kristna" använder sig av på olika bloggar vittnar om att förödelsen pågår...

Dystert?

Både ja och nej. Vi är kallade att vittna, och Jesus är med oss till tidens ände. Så, vi har varandra som stöd och får göra vårt bästa att stå rakryggade för Ordet!

Jag hoppas att mitt gamla inlägg i ämnet inte blir verklighet i min livstid: Pogromer i Sverige mot kristna?