måndag 20 september 2010

Flaggstångshalning "Uppdaterad"

Min första reaktion idag är skam.
Min första reaktion är att jag bör hala den svensla flaggan till halv stång och klä mig i säck och aska; kanske räcker det att hala den skånska.
Min första reaktion är att jag inte är stolt att komma från Västra Skåne idag...

Kyrie eleison. Christe eleison. Kyrie eleison!

Hoppas miljöpartiet tar sitt ansvar, se här
Antikatolska bloggarna ger sina responser Erevna och Aletheia

49 kommentarer:

Zoltan sa...

Skåne är en märklig region.

Men, detta är ju tjusningen med demokrati?

Låt oss nu se ifall en ny och bättre majoritet kan bildas med MP under veckan. Det kommer inte vara gratis, men jag tror det kan tillföra Alliansen mycket av värde.

Anders Gunnarsson sa...

Zoltan

Låt oss hoppas och be! Och arbeta för ett katolskt Sverige (och Skåne). Om 50 år är Sveriges statsminister katolik och MP i opposition. VP är K-märkt och den katolska väckelsens folk bygger skolor och friskvårdsinrättningar i det nya Sverige som bränt rödstrumporna och rakat bort sig rödskägget! Lunds katedral - St Laurentius - är åter katolsk och den skånska flaggan (röd-gul) vajar över korsen. Den äldsta nordiska flaggan som är snodd av SvK, men som från början var Roms färger (ett guldigt kors mot martyriefärgens bakgrund).

Sverige en katolsk smältdegel - en utopi! Wait n see! Veritas vincit omnia!

Zoltan sa...

Om 50 år är jag på ett bättre ställe, hoppas jag.

Själv bodde jag i det riktiga Skåne som liten påg, Trelleborg, men det är nu preskriberat.

Carl T sa...

Skåne, Zoltan, är framför allt en region som vet mer om massinvandring än landets andra delar. Om verkligheten nu får lov att ha en röst med i spelet.

Ny och bättre majoritet? Med queer-MP? Och det säger en katolik? När blev massinvandring viktigare än familjen? Enligt katolsk lära? Eller är det en annan religion du gått över till, Zoltan?

Att hata Sverige och dess folk är ingen dygd. Det är tvärtom en synd.

Jag la min röst på SD och är stolt över den saken. Mina barn har lika stor rätt till en framtid som israeler, afghaner, palestinier, mexikananer, kineser, chilenare eller somalier.

Dessutom har propagandan och hatet mot SD varit sådana att jag aldrig hade kunnat rösta på något av Systemets partier. SD företräder idéer som ingen svensk hade anmärkt på för 60-talets kulturrevolution. Allt annat är lögn. Storebrors lögn.

Anonym sa...

Två frågor har gjort SD framgånsrika.

Bristen på verklig integration av invandrare i Sverige och att få vågar ta debatten (vilket ger gratispoäng i martyrskap).

Ett parti kan inte överleva på sådan lösan sand (eller det kanske de kan, VP existerar än :-) ).

Jag skäms att partier med delvis facistoid grund och agenda får verka i Sverige. Jag skäms för svensk naiv invandringspolitik, jag skäms för att vara katolik (i vissa avseenden), men mest skäms jag för att svensken är rasist (om du definierar rasist = olika raser har olika värde). Och jag skäms för att SD kom in i riksdagen.

Det finns en välsignelse att låta människor röra sig fritt (jmf amerika på 1850-1950-talet och Australien på 1900-talet). Det finns en välsignelse att bry sig om de minsta. Det finns en välsignelse att älska sina fiender och sin nästa.

Svensk invandringspolitik har socialdemokratisk naivitet över sig. Svensk förståelse för andra kulturer har svensk dumhet över sig. Svensk pluralism och yttrandefrihet är hotad. INGET AV DESSA PROBLEM BLIR BÄTRE MED SD! Det är som att jaga myggor med atombomber eller bota felaktig livsstil med medicin (t.ex. cancermedicin).

Så länge jag lever ska jag bekämpa sådant som bygger på hat! H. B. Palmaer; jag skäms för dig också...

Tuve sa...

Jag hyser inga varmare känslor för SD, men svartmålningen blir närmast absurd ibland. När antisemiten Ohly säger att "jag aldrig [kommer] att befatta mig med rasister" så inser man att det handlar mer om en mediabild än om verkligheten...

Vi har haft kommunister och andra radikalt anti allt vad Kyrkan är och står för i riksdagen under lång tid nu. Även om valresultatet inte faller mig i smaken så har inte så mycket förändrats som många vill ge sken av. Palmaer har helt klart en poäng med att de andra partierna verkligen lämnar mycket i övrigt att önska också, även om de möjligen är aningen mer mänskliga i just den fråga som utmärker SD.

Jag skulle aldrig i nuläget kunnat rösta på något enda av de partier som fr o m nu är riksdagspartier, inget av dem är ens i närheten av att ha en politik som i moraliska och etiska avseenden är acceptabel. Som tur var så fann jag personer som jag med gott samvete kunde kryssa. Jag tror också att en alliansregering är ett mindre uselt alternativ än att få in de röda i regeringen.

Dessutom kan jag ge SD rätt såtillvida att integrationspolitiken lämnar en del i övrigt att önska. Jag tror dock inte på deras agenda för att rätta till vad som felas...

Allt gott!

Zoltan sa...

@Palmaer,

"massinvandring viktigare än familjen" etc.
>>> Du konstruerar motsättningar.

"en region som vet mer om massinvandring än landets andra delar".
>>> Jaså? Jag bor i Stockholm och här vet ingen något om invandring?

"annan religion du gått över till?"
>>> Är plötsligt rasism en katolsk dygd?

Palmaer - Ta ett snack med Jesus, ASAP!

(PS1: Jesus hade inte funnits om inte hans familj flytt till annat land under en period.

PS2: Jag har upplevt rasism mycket påtagligt - och den stinker även i slips)

Den Förlorade Sonen sa...

Leve Kristus Konungen!
Tack gode Gud att du frälst oss från socialismens gissel för ytterligare 4 år!

Carl T sa...

Nej, Zoltan, det gör jag inte. Jag påpekar en sanning som stör dig och din nya religion. MP krigar mot familjen. Det kan beläggas empiriskt. SD vill försvara familjen.

Carl T sa...

Anonym,

Du hatar och baktalar din nästa. Du. Inte jag.

Zoltan sa...

@Palmaer,

Jag väntar nu nyfiket på att du avslöjar vilken religion jag bekänner mig till!

Avs MP: för Sveriges bästa bör de ta ansvar och ta förhandlingen om en ny majoritetsregering. Jag tror de kan bidra med mycket som Alliansen saknar.

"MP krigar mot familjen"
>>> Det är Sverigedemokraterna som för krig mot väldigt många familjer. Om jag personligen måste gömma varenda muslimsk familj i landet undan SD-pogromer - så gör jag det med stolthet!

Den Förlorade Sonen sa...

Zoltan, de Gröna är på inget sätt bättre än kommunister och socialister, det räcker att gå till Europa för att se att de och Liberalerna gör gemensam sak mot Kyrkan och hennes huvud på jorden. De för faktiskt krig mot familjen och naturrätten trots att de tror sig försvara naturen, vilket trams.
Att hundratusentals oskyldiga ofödda barn bringas om livet varje år i Sverige berör dem inte heller då de värderar sälar högre.
Var i kyrkans sociallära står det att man måste vara för ohämmad invandring? Att rasism är en synd antar jag att vi kan vara överens om.

Den Förlorade Sonen sa...

Förresten är det inget direkt att jubla över, detta val. Alla partier, som nu sitter i riksdagen, har rakt över anammat den socialliberala agendan, där finns knappt något som skiljer.
Nästa val skriver jag Jesus på alla lapparna.

Tillkomme ditt rike!

Zoltan sa...

@DFS,

Du behöver inte övertyga mig om MPs moraliska nivå.

Återigen, nationen måste regeras - och då finns inget annat alternativ.

Den Förlorade Sonen sa...

@Zoltan, Visst nationen måste regeras, därför är jag för katolsk monarki. :)

Helige Erik bed för oss!

hilaron sa...

HB: Som sagt ställer du upp motsättningar som inte finns. Människor som smittats av falsk entusiasm inför valet förmår inte längre se några som helst nyanser. SD vill minska flyktingkvoten, det är något helt annat än att ha en balanserad syn på hur många människor vi kan ta emot som frivilligt flyttar hit. Inte heller mot islams ökande inflytande utgör sd något alternativ. Att de populistiskt har tagit över något som var självklart för alla för tio år sen gör inte att det blir rätt att lägga sin röst på dem. Jag menar nazisterna tyckte väl också att familjen skulle värnas?

Och innan du kastar ur dig fler ogenomtänkta anklagelser om att hata sitt land, så kan jag informera dig om att jag älskar mitt land och är i djup sorg över att man är helt i greppet på socialism och liberalism. Inget av det ändras av en röst på sd, som i sin ekonomi tenderar åt socialismen...

Allt gott!

Den Förlorade Sonen sa...

Mig veterligen finns det inget parti eller någon politiker som är för det absoluta människovärdet från konceptionen till den naturliga döden. Som är för äktenskapets oupplölighet och familjens rättigheter. Som vill se ett förbud mot pornografi och preventivmedel. Som är helt för Guds och kyrkans rättigheter.
Men jag kanske har missat något?

hilaron sa...

DFS: Nej, det finns inget sådant parti. Jag var frestad att starta ett igår, men det känns som en återvändsgränd. Som jag skrev på Facebook, nu hoppas jag på Guds direkta och omedelbara ingripande. Egentligen är det ju inget nytt, men det blir bara tydligt i valhysterin. Jag menar västcivilisationen har varit på stadig nedgång sedan den protestantiska revolutionen på 1500-talet och de onda filosofier som började härja runtom i Europa efter det. Det var så allvarligt på 1950-talet att Pius XII sa att världen nu var värre än den var innan Syndafloden, jag undrar vad han säger idag när han ser ner på oss... På 1950-talet fanns inte p-pillret, inte fri abort, inte sodomitiska "äktenskap", samboförhållanden var extremt tabu osv.

Jag hade kunnat lägga en röst på någon som vill stå upp för de fundamentala delarna av naturrätten, men det finns inte att finna.

Det var som en doktor i helig teologi sa angående aborter. I USA mördas 1 miljon barn varje år i direkta aborter, men om sådana aborter skulle totalförbjudas skulle fortfarande 20 miljoner barn mördas varje år av p-piller, spiraler och annat ondskefullt. I det läget tror jag snarare att offensiv är bättre, kräv ett förbud av preventivmedel direkt. Folk kommer säkert se på en som en galning, men man är i alla fall konsekvent och kan förklara sin position rationellt.

Även jag är för katolsk monarki. Som Pius VI sa, det är den bästa av alla regeringar.

Allt gott!
David

Den Förlorade Sonen sa...

Hilaron, kanske det vore dags att starta ett sådant trots allt?

Det känns väldigt trist att alltid lägga sin röst på det minst onda alternativet.

Anders Gunnarsson sa...

Innan man startar nytt parti, kan det vara bra om man har ett underlag först. Hur många katoliker finns det som skulle rösta på ett katolskt parti? Max 100 000 och sen kanske man får med sig lite ortodoxa, pingstvänner och andra. Max 300 000, vilket inte är tillräckligt!

Bättre att jobba för en väckelse först! Mer bloggande, mer diakoni och katolska skolor...

hilaron sa...

Anders: Det var min slutsats också, som jag sa var jag frestad men jag övervägde det inte på allvar. Jag tror däremot att vi måste få någon alternativ politisk röst som baserar sig på katolsk sociallära. Min tanke är kanske någon nättidskrift eller dylikt. Men vi får se. Det är något som tål att funderas på i alla fall.

Allt gott!

Den Förlorade Sonen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Den Förlorade Sonen sa...

Anders, Visst Kyrkan är och har alltid varit pragmatisk. Hon har alltid gillat läget så att säga, även om hon aldrig gett avkall på sina principer.

Vad menar du med väckelse?

Allt gott!

hilaron sa...

Ska väl tilläggas också att det är tämligen osolidariskt med de kaldeiska katoliker som flyr från muslimska förföljelser att rösta på SD... Dessa människor avvisas redan eftersom Sverige säger att det är "fred" i Irak.

Carl T sa...

Låt mig citera Svenska Dagbladet:

"I Bromölla i Skåne röstar fler på Sverigedemokraterna än på Moderaterna. I Norsjö i Västerbotten – å andra sidan – valde inte ens två procent att lägga sin röst på partiet. Stödet för SD skiljer sig markant i olika delar av Sverige."

http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/har-ar-sd-storst-och-minst_5366905.svd

Rösterna för SD står i direkt proportion till erfarenheten av massinvandringen. Tänk så konstigt det kan bli...

Var finns förresten mångkulturen i Saudiarabien, Kina, Israel, Chile, Mexiko, Indien, Japan, Mongoliet, Uzbekistan, Tunisien, Katar, Algeriet?

Er eurocentrism är skrämmande partiarkalt förtryckande. Fy skäms, rasister!

Svenskar har SAMMA rättigheter som afghaner, israeler, kongoleser, kineser, tibetaner och chilenare.

Anders Gunnarsson sa...

DFS

En sådan väckelse som gick fram på Ansgars dagar eller Birgittas dagar.

hilaron sa...

HB: Ja, det måste kännas betryggande att förneka förtryckta och förföljda människor härbärge. Sen när blev de kroppsliga barmhärtighetsgärningarna frivilliga? Hur var det med att ge hem åt de hemlösa, mat åt de hungrande, att befria de fångna (och förtryckta)? Sen när har katolsk lära gett dig valfrihet att underlåta dessa saker när det står i din makt och inom dina tillgångar att utföra dem?

Att ge en röst på SD är att materiellt och indirekt sända irakiska katoliker i martyrdöden. Känns det behagligt?

Och nej, att du pratar om massinvandring och eurocentrism ursäktar dig inte. Återigen, att kraftigt vilja minska flyktingkvoten och stoppa härbärgeringen av kristna som på riktigt förföljs av muslimer är inte detsamma som att ha en balanserad och sund syn på invandringspolitik. Jag tror inte någon här vill ha ett större muslimskt inflytande i Sverige, men det får de andra svara på själva. Jag vet att jag inte vill det. Men att skicka sina medbröder i Kristus i martyrdöden under det muslimska svärdet känns inte direkt som lösningen på det problemet...

Att rösta på ett populistiskt parti för avdankade socialdemokrater torde knappast vara ett alternativ för en troende katolik...

Allt gott!
David

hilaron sa...

"None but superficial minds could stumble into concepts of a national God, of a national religion; or attempt to lock within the frontiers of a single people, within the narrow limits of a single race, God, the Creator of the universe, King and Legislator of all nations before whose immensity they are "as a drop of a bucket" (Isaiah xI, 15)." (Pius XI, Mit Brennender Sorge, n. 11)

"The peak of the revelation as reached in the Gospel of Christ is final and permanent. It knows no retouches by human hand; it admits no substitutes or arbitrary alternatives such as certain leaders pretend to draw from the so-called myth of race and blood." (Ibid, n. 17)

"The Church founded by the Redeemer is one, the same for all races and all nations. Beneath her dome, as beneath the vault of heaven, there is but one country for all nations and tongues; there is room for the development of every quality, advantage, task and vocation which God the Creator and Savior has allotted to individuals as well as to ethnical communities. The Church's maternal heart is big enough to see in the God-appointed development of individual characteristics and gifts, more than a mere danger of divergency. She rejoices at the spiritual superiorities among individuals and nations. In their successes she sees with maternal joy and pride fruits of education and progress, which she can only bless and encourage, whenever she can conscientiously do so." (Ibid, n. 18)

"Every true and lasting reform has ultimately sprung from the sanctity of men who were driven by the love of God and of men. Generous, ready to stand to attention to any call from God, yet confident in themselves because confident in their vocation, they grew to the size of beacons and reformers. On the other hand, any reformatory zeal, which instead of springing from personal purity, flashes out of passion, has produced unrest instead of light, destruction instead of construction, and more than once set up evils worse than those it was out to remedy." (Ibid, n. 20)

Och Gud själv har sagt: "Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten. Jag är Herren, er Gud." (3 Mos 19:33f)

H.B. Palmaer sa...

Hilaron,

Tycker du att du är nyanserad nu? En nationell gud? Vem talar om det? Och tror du på allvar att Pius XI, som stödde Franco, hade fördömt SD? Jag tror snarare att du inte förstått Pius XI.

Vill du ta striden med nationellt medvetande får du allt börja med Israel, Mexiko, Tunisien, Kina, palestinierna, Liberia, Afghanistan, Korea, Etiopien, tibetanerna, Algeriet, Indonesien och alla andra länder utanför Väst. Där finns nämligen ingen mångkultur, inget självhat, inget krypande för Expo-fascister och heller ingen massinvandring. Däremot medvetande om den egna särarten och den fasta viljan att bevara den. Kalla det nationalism om du vill.

Hatet finns inte hos SD eller alla de svenskar som vill ha sin framtid, sitt land och sin identitet kvar. Hatet (och hysterin) finns hos alla dem som gör detta möjligt:

http://www.svd.se/stockholm/nyheter/man-knivskuren-pa-sodermalm_5368379.svd

Katolsk lära är sammansatt och nyanserad. Katolsk lära är inte utopisk. Katolsk lära struntar inte i skapelsens ordning. Och den ger därför inte barnsliga, snällistiska svar (hämtade från utopier och kulturmarxister) på invecklade frågor.

PS Du använder Moseboken som en frikyrklig fundamentalist. I en märklig översättning dessutom.

hilaron sa...

HB: För övrigt angående din referens till SvD. Sen när har katoliker ansett att opinionen är vägledande för vad som är sant eller vilka åtgärder som ska tas? Sen när blev människor med sunt förnuft helt styrda av vad som är "folkligt"? Jag gissar att du inte anser att detta ska vara gällande i liturgiska och doktrinära frågor så varför ska det vara gällande i politiska? Att folk reagerar på ett visst sätt betyder inte att deras reaktion är den förnuftiga? Vad hände egentligen med arvssynden?

Allt gott!

H.B. Palmaer sa...

Hilaron,

Jag förstår inte vad du säger. Men jag kan svara detta: jag tror på verkligheten. Och känner igen hat när jag ser det. I dag är hatet riktat mot SD och svenskar som alldeles legitimt utifrån kyrkans lära vill behålla sitt land, sin identitet och sin ajälvaktning. Jag tänker som katolik inte stödja hatet och mobben.

Mitt längre svar till dig har censurerats bort. Jag orkar inte ta det igen.

Tuve sa...

HB
Jag håller med dig om att denna anti-SD-hets har gått långt överstyr. Jag delar inte deras syn på verkligheten och än mindre deras medicineringsförslag, men den närmast progromliknande vågen som drar fram, med demonstrationer mot valresultatet och därmed mot demokratin är helt urskiljningslöst.

Jag anser att SD har fel men kommer göra vad jag kan för att försvara det demokratiska valresultatet. Personligen tycker jag V är långt mer osympatiska än SD, med sin partiledare som skanderar mot rasister samtidigt som han öppet sympatiserar med antisemiter och sympatiserar med diktaturer. V, vars riksdagskandidater medverkade i störningsaktionerna för att hindra demokratiska kandidater från att framföra sina åsikter.

Som jag ser det är V och SD olika sidor av samma falska mynt. Men jag är långt mer rädd för V än vad jag är för SD!

Allt gott!

Anders Gunnarsson sa...

Tuve

Den förlorade kyrkoherdesSonen Lars Ohly är sannerligen skrämmande. Humorlös, herrelös och hatisk och hätsk.

Men det kanske inte blir bättre med två underdogs som båda bygger sitt på hat.

Att bekämpa dem med fisförnäma avståndstagande eller pinsamma utfall kanske inte gör något bättre. Men saklig debatt och bemöta deras argument, men framförallt att få en värdig flyktingpolitik. Då försvinner de snart.

Tuve sa...

Anders
Det är klart att det inte är bättre! Men varför hata SD men inte V? Jag kan förstå HBs frustration och ilska över orättvisan, oavsett vad jag tycker om SD...

Skall man hårddra det så är det väl mer eller mindre skit alltsammans, alla partier slåss om att få ersätta glorian med bockhorn och treudd...

Och HB har rätt såtillvida att SD i viss mening har "mindre fel" än många andra partier i frågor som jag värdesätter, samtidigt som jag tycker de har rysligt fel i andra...

Det är onekligen ett tecken på att något är sjukt i den svenska staten när man inte förmår skilja mellan nationalism och patriotism. Det finns för lite patriotism i Sverige, vi slåss nästan om att förakta oss själva mest... Men ingen sann patriotism är rasistisk eller främlingsfientlig... SD försöker ge sken av patriotism men har, såvitt jag kan bedöma, andra drivkrafter...

Allt gott!

hilaron sa...

HB: Du svarar inte på om de kroppsliga barmhärtighetsgärningarna är frivilliga eller obligatoriska.

De länder du listar är väl knappast modeller för en katolsk social ordning, de flesta är ju islamistiska fasciststater och de är du beredd att hålla upp som paradexempel på katolska enhetsstater? Jag har aldrig hävdat något annat än att den svenska särarten ska behållas, visa mig ett enda exempel på att jag sagt något sådant. Jag är patriot ända in i själen, men jag är inte nationalist, denna falska och onda ideologi som har sin upprinnelse i Upplysningen och är minst lika ond som liberalismen.

Jag hatar ondska, oavsett vilka former den tar sig, om det så är liberalism, socialism eller nationalism. Om du nu nödvändigtvis måste veta det så röstade jag inte i riksdagsvalet därför att jag omöjligen kan lägga min röst på något som är objektivt ont om det inte skulle kunna medföra reella framsteg vilket en röst i Sverige inte kan göra för tillfället. Det står att välja mellan kosmopolitiska liberalister och globalister, kommunister och nationalister...

Att du, som talar om "Systemet", kallar mig för kulturmarxist är ju något ironiskt... Att du uttalar dig om mig som självhatare är ju också något märkligt, det skulle vara en ytterlig handling av självhat att rösta på ett parti som vill skicka hem min blivande fru och hennes familj till ett land där de förföljs av muslimer. Så om jag inte är särskilt nyanserad kanske du förstår varför nu.

hilaron sa...

Att du ifrågasätter mitt Bibelcitat var såklart något jag förutsåg, jag är inte så naiv att jag bara tar ett citat från Bibel 2000 utan att åtminstone kolla med Douay-Rheims först (om nu den översättningen faller herrn bättre i smaken): "If a stranger dwell in your land, and abide among you, do not upbraid him: But let him be among you as one of the same country: and you shall love him as yourselves: for you were strangers in the land of Egypt. I am the Lord your God." (Lev 19:33f)

Och att citera Bibeln när den uttalar sig uttryckligen om hur vi ska behandla främlingar som bor i landet är alltså att bete sig som en frikyrklig fundamentalist? Är det för att det är i den mosaiska lagen som detta står? Tror du att detta är en del som inte är en del av den Gudomliga Lagen? På vad baserar du det?

Du säger att du känner igen hat när du ser det, då kan jag säga att jag känner igen falsk entusiasm och besatthet när jag ser det. Idag är i princip hela svenska folket upprymt av en sådan falsk entusiasm och besatthet, och det oavsett om det är för kommunism, liberalistisk kosmopolitism eller nationalism.

Jag hatar inte dig, men jag hatar det onda och det är ont att underlåta något gott, som att exempelvis ge härbärge åt människor som är i behov av det. Om det lugnar dig lite och får dig att varva ner lite med "kulturmarxism" och "utopi" så är jag ingen kosmopolit som tror på NWO. Jag är emot det naturrättsvidriga EU och Sveriges inblandning i Afghanistan, jag är emot USA:s kosmopolitiska ambitioner osv. Jag tycker, liksom Tuve, att Sverige inte är tillräckligt patriotiskt och att det finns en helt sjuk vilja i kulturetablissemanget att förstöra och "dekonstruera" allt som är genuint svenskt. Det innebär inte att jag blundar för det faktum att SD är rasister och nationalister, som vurmar för den avfälliga Svenska "kyrkan" för att det är "svenskt" och som "möjligen" kan tänka sig att katolska kyrkor har en plats i Sverige (men det är ju inte "svenskt" att vara katolik enligt SD). Att på det sättet sätta det svenska folket över den katolska Kyrkans rättigheter är just det Pius XI talade om med en "nationell gud". Att du blundar för det får stå för dig.

Att alla övriga riksdagspartier är hycklare och hysteriker har jag väl aldrig ifrågasatt? Det är patetiskt att se Carl Bildt stå och prata om mänskliga rättigheter, när han själv står misstänkt för inblandning i folkmord i Sudan, det är sjukt att se Birgitta Ohlsson argumentera mot SD när hon själv står för mördandet av 40000 barn i direkta aborter varje år, att se Göran Hägglund göra det som la förslaget om abortturism osv. osv. Så ja, det finns ett mediadrev mot SD. Men om det hade funnits ett mediadrev och ett hat mot VPK (vilket det har funnits i historien) hade det gjort det rätt för dig att lägga din röst på VPK? Underdogmentalitet och självpåtaget martyrskap är tecken på ett pöbelsinne.

Jag hoppas att du kommer till besinning.

Allt gott!
David

hilaron sa...

I väntan på att mina kommentarer blir befriade från spamkön, så kan jag också passa på att tipsa om Leo XIII:s encyklika om italienska immigranter till USA. Det är en helt annan ton i skällan än den vi hör från SD och dess apologeter. Det den Helige Fadern beklagar är inte att de emigrerar från ekonomisk och social misär utan att de blir behandlade som slavar på vägen dit, att de behandlas som löneslavar i USA och att de förlorar Tron eftersom det inte finns några italienska präster i USA. Hans lösning? Är det måhända att kalla tillbaka alla italienare till hemlandet? Nope, det är att skicka ännu fler italienare till USA, den här gången prästvigda sådana...

Den som inte erkänner att invandring medför problem är blind och naiv. Den som tror att rasism och nationalism är lösningen är lika naiv.

Leo XIII, Quam Aerumnosa, http://www.papalencyclicals.net/Leo13/l13imi.htm

Allt gott!
David

hilaron sa...

Eller för att ta en lite nyare påve, Johannes XXIII, som i Pacem in terris sa följande: "Now among the rights of a human person there must be included that by which a man may enter a political community where he hopes he can more fittingly provide a future for himself and his dependents. Wherefore, as far as the common good rightly understood permits, it is the duty of that State to accept such immigrants and to help to integrate them into itself as new members." (n. 106)

Kom ihåg att båda dessa uttalanden är från påvar i encyklikor och är således del av Kyrkans ordinarie läroämbete. Om det inte finns allvarliga skäl, framförallt baserat på högre läronivåer, så kräver det vårt medgivande. Om vi har tillräckligt allvarliga skäl för att suspendera vårt medgivande måste vi ändå medge att det ordinarie läroämbetet är en legitim uppfattning tills läroämbetet säger något annat...

Allt gott!
David

Anders Gunnarsson sa...

Debattklimatet i Sverige är sannerligen osunt, och jag förstår ditt försvar av SD som ett försvar för den demokratiska rätten att uttrycka annorlunda åsikter. Dock blir jag upprörd över SD:s (missnöjes-)politik.

http://lista.se/listor/tio-anledningar-att-inte-rosta-pa-sd-1540 är bra, med undantag av punkt 7.

H.B. Palmaer sa...

Inget land, inget folk behöver kyrkans tillstånd för att vilja överleva och försvara sig och sin identitet. Kyrkan står inte över naturrätten.

Kyrkans lära är inte en vänsterutopi. Saligprisningarna (omtolkade 2010) utgör inte grunden för kyrkans sociallära.

Kyrkan är historiskt förankrad. Så låt oss se på historien. Och jämföra med i dag.

Pius XI stödde Dolfuss och Franco. Pius XII, vars helgonförklaringsprocess går sin gilla gång, beskrev Francos Spanien som ett föregångsland ur katolsk sociallära och naturrätt.

Idag undervisar någon som syster Fredell om "kyrkans sociallära". Och en yrkesosse skriver ledare i Signum om "den nationalistiska faran". Katoliker har blivit ett skämt...

Jag har för egen del inte förmätenheten att tro mig stå över kyrkans traditionella uttolkning av såväl Bibeln som traditionen. Det som dög åt Pius XI duger åt mig.

Samtidigt som jag är realistisk nog att se att SD ungefär är som Centern 1962, och inte som Franco.

Till Hilaron skulle jag svara att invandrare och främling förstås inte är samma sak. Och att Mosebokens görfattare torde ha blivit mycket förvånad över Hilarons tolkning: 2 miljoner invandrare på 25 år liknas vid tillfällig gästfrihet. Men på den nivån ligger tyvärr dagens katolska tanke. Nedstämmande.

H.B. Palmaer sa...

Glömde påpeka för Hilaron att Sverige inte är katolskt. Så ser läget ut i dag. Drömmeri och brösttoner mot den avfälliga Svenska kyrkan är inte till stor hjälp. Inte heller förakt (och förtal) för de enda som står upp för svenskt identitet.

Katoliken har skyldigheter mot verkligheten. Och mot sitt land.

hilaron sa...

HB vägrar återigen att besvara argumentationen och återvänder till ad hominem-angrepp och en märklig form av guilt by association. När har jag försvarat syster Fredell eller sosseriet? Dina strawmens skulle ju vara komiska om de inte vore ett tragiskt tecken på pöbelmentalitet. Du har inte svarat på varför Johannes XXIII skriver som han gör eller varför Leo XIII agerar som han gör. Men så är det väl med människor som hängivit sig åt falsk entusiasm och ideologier, de har inte förmågan att se den andres position för vad den är utan hänfaller åt att argumentera mot något som de känner sig bekväma och trygga med att argumentera mot. Ungefär som kommunisterna gör.

Och nej, det är inte jag som "omtolkat" barmhärtighetsgärningarna. Det är du som inte vill utföra dem när det står i din makt. Att jag skulle ha sagt att massinvandring är samma sak som gästfrihet mot förtryckta är ju bara ytterigare ett tecken på din oförmåga att urskilja någon som helst nyans i din diskussionspartner. Återigen, att kraftigt minska flyktingkvoten är att i effektiv mening se till att dina medbröder i Kristus får fortsätta lida förföljelse och martyrium i länder där det muslimska svärdet regerar. Detta har du inte heller bemött. Men jag antar att det är bekvämt att sitta i sin ensamhet och raljera när man inte själv skulle beröras av sådana förändringar. Men det finns ett ord för sådant, egoism och ondska. Skulle du på allvar gå fram till en kaldeisk, afrikansk eller indisk katolik och säga att de inte kan söka asyl i Sverige för att det strider mot dina egna ideer om hur världen fungerar? Sen när strider det mot naturrätten att härbärgera flyktingar?

Men jag tror som sagt att du är tämligen förhärdad och därtill inte kan se klart. Jag hoppas att du besinnar dig men den här diskussionen är för min del slut.

Allt gott!
David

H.B. Palmaer sa...

Hilaron,

Du svarar mig bara där det passar. Jag svarar med samma mynt. och svarar andra utöver dig. Detta är heller inte plats för en D-uppsats.

Jag upprepar: det som dög åt Pius XII (Franco) duger åt mig. Och i brist på det duger Centern 1962 (SD) för min del. Du får sedan yla om rasism ihop med Aftonbladet ifall det är i din smak. Biter inte på mig.

Den Förlorade Sonen sa...

Vi är verkligen respektabla människor. Självgoda heter det. Fulla av falsk ödmjukhet som inte är något annat än högmod.

"Go back to hell where you came from, you old wart hog!"

hilaron sa...

"Natural law even more than mere compassion compels States to secure people a chance of immigration, because the Creator demands that the goods of this world should be at the service of all mankind. Therefore no state whose territory is in a condition to feed more people, has the right to refuse admission to foreigners without good and acceptable reasons." (Pius XII, Acta Apostolicae Sedis, XLI, 1949, pp. 69-71)

H.B. Palmaer sa...

Hilaron,

Du vet verkligen att citera påvar som fan läser Bibeln. Och alltid ur sitt sammanhang.

Pius XII kunde lika gärna ha påpekat att äganderätten inte är absolut. (Parallellen är förhoppningsvis uppenbar.) Vilket den heller inte är enligt katolsk lära. Och vilket Pius XII påminde om vid flera tillfällen. Med din logik hade Pius XII då välsignat kommunismen.

Det finns förvisso ingen absolut rätt till ett givet landområde. Men det finns heller ingen absolut rätt att vandra fritt på jorden (läs om Pius XII, som uppger flera viktiga förbehåll). En lång rad faktorer måste vägas in. En lång rad faktorer. Bland vilka ditt tidigare citat från Moseboken inte finns.

För du märkte att Pius XII inte citerade ditt klipp ur Moseboken (i vinklad översättning)?

Kärleken till nästan börjar alltid med sin närmaste. Det finns en ordning som är förpliktande. Att släppa in vem som helst i sitt hus är inte katolskt, utan brottsligt naivt. Speciellt om man inte lever ensam.

Jag skrev att en lång rad faktorer måste vägas in i ett seriöst samtal om massinvandringen. Till skillnad från ansvarslöst utopiserande och diabolisering utifrån lösryckta bibelcitat och nallebjörnstankar om flum-Jesus. Jag upprepar gärna det.

Bland annat faktorer som svenskarnas väl. Och svenskarnas rättigheter. Eller mångetniska samhällens våldsamma karaktär. De nödvändiga förutsättningarna för en identitets överlevnad. Vad svenskarna själva vill, givet att vi lever i demokrati. Globaliseringens förödande konsekvenser för familj, kultur och social trygghet. Islams hot. Eller storföretagens oroväckande intressen i massinvandringen. Har du märkt att inget sådant förekommer i diskursen kring SD och massinvandringen? Det tycks inte störa dig.

Fast det är nog hyckleriet som stör mig mest i den här sortens samtal. Signum har aldrig fördömt något av de låtsaspartier i Riksdagspartiet som för krig mot allt gott och anständigt. Tvärtom kan yrkespolitiker från abortfundamentalistiska partier få skriva ledare i Signum. Men mot SD är allt tillåtet. Och med vilken besinningslös vrede!

Den högsta principen bakom sånt där är inte katolsk lära utan extremvänsterns hysteriska och förljugna, totalitärt syftande antifascism. Resten är bara fernissa för lättlurade katoliker.

Avslutningsvis konstaterar jag igen att det bara är Väst som berörs av självutplåningen genom massinvandring. Utanför Väst finns ingen ideologi om mångkultur och självhat. Japanska eller filippinska katolska biskopar skulle heller inte få för sig att låta som Anders Arborelius (och Lars Ohly) gör. Allt är ett stort skämt. Ett tragiskt, hycklande skämt.

Detta blir mitt sista genmäle för denna gång.

Heliga Jeanne d'Arc, helige Pius V, helige Erik, be för oss.

Johan J sa...

Tack för givande debatt med många bra argument!

Låt oss inte bli naiva och låta den sekulära statens partier få oss att gräla och bli ovänner.

Jag kan verkligen beklaga att vi som katoliker inte längre verkar förmå att formulera en egen syn på samhället och politiken. Med ett klart och tydligt läroämbete, som före konciliet, hade gränserna varit tydligare för vilka som samlade med kyrkan och vilka som inte gör det.

Den Förlorade Sonen sa...

HB, Hilaron och andra, vår heliga moder Kyrkan har med brinnande sorg fördömt den ideologi som sätter upp nationen som ett avgudabeläte. SD har sitt ursprung bland dessa fördömda ideologier. "Straight from hell" om man så säger.

In Domino.

hilaron sa...

Tack DFS.