onsdag 30 juni 2010

93. HOMOSEXINTOLERANS

INVÄNDNING: Kyrkans intoleranta och förtryckande hållning mot den sexuella minoritet som är homosexuell är häpnadsväckande.
SVAR: Homosexualiteten är svårt att prata om i Sverige. De få lobbyisterna från RFSL är enormt effektiva. Det svenska klimatet tillåter knappt ingen att idag ha en åsikt som går emot den högt ärade ”kulturelitens” synsätt. Men dock har kristen tro alltid menat att sexualitet endast har sin rätta plats i äktenskapet, bl.a. utifrån 1 Mos 19:4-25; Rom 1:18-27 och 1 Kor 6:9. Homosexualitetens svåra problem är ett underordnat problem och får sin plats först när kyskheten får rum. En kristen människa måste först inse att vår kallelse inte är att ha sex, med så många som möjligt. Sexualiteten har alltid ramar (ingen hävdar att alla ska få ligga med alla) och dess mening är innanför äktenskapet. Detta är en nödvändig bakgrund, innan homosexualitet och kristen tro diskuteras. När homosexualitet diskuteras, görs detta pastoralt i mötet med en präst. Skilj på person och sak. Kristna ska skilja mellan personen, exempelvis de som brottas med homosexualitet, och saker som individer brottas med. Nästan alla syndar svårt och behöver upprättelse. Därför finns ingen anledning att spä på homofobin eller spä på förföljelserna eller angreppen mot de homosexuella. Sådan attityd har inget med kristen tro att göra. Kyrkan bryr sig pastoralt om sina egna medlemmar. De som inte tillhör henne har en rättighet att leva ut sin sexualitet innanför lagliga ramar. Inget samhälle, inga nynazister eller någon ”kyrka” skall peka ut dessa individer. Blir inte kristen tro bara löjeväckande, utan den respekten? Sen finns faktiskt en högre och saligare väg än äktenskapet; celibatet. Äktenskap är inte för alla. Alla ska inta giftas in i saligheten (Upp 14:4)...

Om ”äktenskapsvigningar” av homosexuella vilket nu sker i svenska sammanhang, finns ett enkelt svar. Äktenskapets rätta plats är två olika kön som gifter sig och har en positiv attityd till barn. Ingen, inte ens RFSL:s lobbyism, kommer få Kyrkorna att ändra sina ståndpunkter. Kyrkorna står fast i förhållande till sexualfientliga och destruktiva värderingar som västvärlden idag fostrar. Det kan låta helt otroligt för ett svenskt öra, men det är faktiskt sant att 68-vänstern, det feministiska drevet och RFSL inte är världens starkaste kraft som kommer att frälsa världen. Universum, historien och Kyrkorna kommer inte att böja sig för moderna innedogmerna. Vågar svensken verkligen tro detta?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vad menas med homosexualitet? Är det en egenbskap eller en grupp av människor? I det första fallet har vi inga problem utom den katolska moraldoktrinen (till vilken jag själv ansluter mig helhjärtat). I det senare fallet måste vi ta med alla beteenden som regelbundet ätr förbundna med homosexuelitet, och då ställer sig saken betydligt svårare.

Välkommen till min rykande nystartade blog inriktad på katolsk trosreflexion rensad från all kontrovers.

Helg

M v h,
Peter Ingestad, katolik, Solna

Anders Gunnarsson sa...

Välkommen hit om det är första gången.

Har tittat på din sida.